Lazac paprikamártással és túrós csusza rétessel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
Lazac
-
200g lazac254 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
23g vaj167 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
Paprikamártás
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
33g paprika5 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
133g víz0 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
67g lazac85 kcal
Túrós csusza
-
50g réteslap148 kcal
-
67g tészta247 kcal
-
167g tehéntúró245 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
Összesen
1605
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
Lazac
-
600g lazac762 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
Paprikamártás
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
400g víz0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
200g lazac254 kcal
Túrós csusza
-
150g réteslap443 kcal
-
200g tészta742 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
0g só0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
Összesen
4818
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
Lazac
-
21.3g lazac27 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
Paprikamártás
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3.6g paprika1 kcal
-
3.6g paradicsom1 kcal
-
10.7g tejföl21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
14.2g víz0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
7.1g lazac9 kcal
Túrós csusza
-
5.3g réteslap16 kcal
-
7.1g tészta26 kcal
-
17.8g tehéntúró26 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
Összesen
171
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.1 g
Zsír
-
Összesen 89.5 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2891.6 g
-
Cink 436 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 293 mg
-
Vas 337 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 1248 mg
-
Nátrium 277 mg
-
Réz 17 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 625.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 396 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 1160 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 43 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 201 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 292 mg
-
Retinol - A vitamin: 371 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 269 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 858 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
1605
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 297.4 g
Zsír
-
Összesen 268.5 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 696 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8674.8 g
-
Cink 1308 mg
-
Szelén 391 mg
-
Kálcium 878 mg
-
Vas 1011 mg
-
Magnézium 417 mg
-
Foszfor 3745 mg
-
Nátrium 832 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 285.3 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1875.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1188 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 34 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 3480 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 128 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 80 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 569 micro
-
Kolin: 876 mg
-
Retinol - A vitamin: 1113 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 806 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 458 micro
Összesen
4818
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.1 g
-
Cink 46 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 21 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 91 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
Lazac
Paprikamártás
-
1 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db paprika
-
1 db paradicsom
-
3 dl tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál ételízesítő
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 teáskanál csípős paprikakrém
-
1 csipet szerecsendió
-
4 dl víz
-
2 ek olívaolaj
-
20 dkg lazac
Túrós csusza
-
1 csomag réteslap
-
50 dkg tehéntúró
-
só ízlés szerint
-
4 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Lazac
- A lazacfilét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, facsarjuk rá a citromlevet, majd hagyjuk legalább egy órát állni, hogy az ízek jól átjárják.
- A vajat és az olívaolajat hevítsük fel egy serpenyőbe, és a bőrével lefelé helyezzük bele az előzőleg befűszerezett lazacszeleteket, majd a forró zsiradékkal locsolgatva, süssük kb. 10 percig.
- Ezután helyezzük be előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőbe, és süssük még 15 percig, majd vegyük ki a sütőből, és tálalásig tartsuk melegen. ( A serpenyő nyelét csomagoljuk be alufóliába mielőtt betennénk a sütőbe!!!!)
Paprikamártás
- A lazacot vágjuk fel kisebb darabokra. A vöröshagymát, és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A paradicsomot, és a paprikát vékonyan szeleteljük fel.
- Az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
- Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a felszeletelt paprikát és paradicsomot, és pároljuk tovább, majd szórjuk meg a pirospaprikával, adjuk hozzá a csípős paprika krémet, keverjük alaposan össze, és öntsük fel a vízzel.
- Ezután ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, főzzük kb. 15 percig, majd adjuk hozzá a feldarabolt lazacot és a tejfölt, és főzzük tovább kb. 15 percig.
- A készre főtt paprikást ezután turmixoljuk le, vagy botmixerrel pépesítsük, majd egy szűrőn szűrjük át, hogy szép selymes legyen a szósz, és tálalásig tartsuk melegen.
Túrós csusza
- A tésztát enyhén sós vízben főzzük ki, majd szűrjük és alaposan csepegtessük le, és egy kevés olajon futtassuk meg. Ezután adjuk hozzá a túrót, ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk hűlni.
- Egy nedves konyharuhára tegyünk rá egy réteslapot, kenjük le olajjal, majd helyezzük rá a következő réteslapot. (Én 3 réteslapot helyeztem egymásra, mielőtt rákanalaztam a túrós csuszát.)
- Ezután körbe a széleknél hagyjunk el kb. 1,5 cm-es csíkot, és kanalazzuk rá a túrós csuszát, majd hajtsuk be a széleket, és a konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest.
- Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg olajjal, helyezzük rá egymástól kicsit távolabb a rétesrudakat, majd mindegyiket kenjük le vékonyan olajjal.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon, süssük szép pirosra, ropogósra. (Én légkeverésnél 180 fokon sütöttem)
- A sütőből kivéve hagyjuk a rétest a tepsiben hűlni, majd egy éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel.
- Tálaláskor helyezzük tányérra a lazacszeletet, ízlés szerint locsoljuk meg a paprikás mártással, tegyünk mellé 1-2 szeletet a túrós csusza rétesből, és úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 396
- Feltöltés dátuma: 2021. december 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
382 recept