r
Nosalty Logó

Lazac paprikamártással és túrós csusza rétessel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Lazac paprikamártással és túrós csusza rétessel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Lazac

Paprikamártás

Túrós csusza

Összesen 1605 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Lazac

Paprikamártás

Túrós csusza

Összesen 4818 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Lazac

Paprikamártás

Túrós csusza

Összesen 171 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2891.6 g
  • Cink
    436 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    337 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    1248 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    625.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    1160 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    43 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    201 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1605 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    297.4 g

Zsír

  • Összesen
    268.5 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8674.8 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    391 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    3745 mg
  • Nátrium
    832 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1875.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1188 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    3480 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    128 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1113 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    806 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 4818 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.1 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    91 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Lazac

Paprikamártás

Túrós csusza

Elkészítés

Lazac

  1. A lazacfilét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, facsarjuk rá a citromlevet, majd hagyjuk legalább egy órát állni, hogy az ízek jól átjárják.
  2. A vajat és az olívaolajat hevítsük fel egy serpenyőbe, és a bőrével lefelé helyezzük bele az előzőleg befűszerezett lazacszeleteket, majd a forró zsiradékkal locsolgatva, süssük kb. 10 percig.
  3. Ezután helyezzük be előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőbe, és süssük még 15 percig, majd vegyük ki a sütőből, és tálalásig tartsuk melegen. ( A serpenyő nyelét csomagoljuk be alufóliába mielőtt betennénk a sütőbe!!!!)

Paprikamártás

  1. A lazacot vágjuk fel kisebb darabokra. A vöröshagymát, és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A paradicsomot, és a paprikát vékonyan szeleteljük fel.
  2. Az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
  3. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a felszeletelt paprikát és paradicsomot, és pároljuk tovább, majd szórjuk meg a pirospaprikával, adjuk hozzá a csípős paprika krémet, keverjük alaposan össze, és öntsük fel a vízzel.
  4. Ezután ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, főzzük kb. 15 percig, majd adjuk hozzá a feldarabolt lazacot és a tejfölt, és főzzük tovább kb. 15 percig.
  5. A készre főtt paprikást ezután turmixoljuk le, vagy botmixerrel pépesítsük, majd egy szűrőn szűrjük át, hogy szép selymes legyen a szósz, és tálalásig tartsuk melegen.

Túrós csusza

  1. A tésztát enyhén sós vízben főzzük ki, majd szűrjük és alaposan csepegtessük le, és egy kevés olajon futtassuk meg. Ezután adjuk hozzá a túrót, ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk hűlni.
  2. Egy nedves konyharuhára tegyünk rá egy réteslapot, kenjük le olajjal, majd helyezzük rá a következő réteslapot. (Én 3 réteslapot helyeztem egymásra, mielőtt rákanalaztam a túrós csuszát.)
  3. Ezután körbe a széleknél hagyjunk el kb. 1,5 cm-es csíkot, és kanalazzuk rá a túrós csuszát, majd hajtsuk be a széleket, és a konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest.
  4. Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg olajjal, helyezzük rá egymástól kicsit távolabb a rétesrudakat, majd mindegyiket kenjük le vékonyan olajjal.
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon, süssük szép pirosra, ropogósra. (Én légkeverésnél 180 fokon sütöttem)
  6. A sütőből kivéve hagyjuk a rétest a tepsiben hűlni, majd egy éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel.
  7. Tálaláskor helyezzük tányérra a lazacszeletet, ízlés szerint locsoljuk meg a paprikás mártással, tegyünk mellé 1-2 szeletet a túrós csusza rétesből, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 396
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Lazac

Paprikamártás

Túrós csusza

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...