r
Nosalty Logó

Lazac finn módra 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Auringonkukka
Lazac finn módra 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lazachoz

A tálaláshoz

Összesen 704 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lazachoz

A tálaláshoz

Összesen 1406 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A lazachoz

A tálaláshoz

Összesen 54 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5509.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    880 mg
  • Nátrium
    4069 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1210 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    1088 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    3767 micro
  • β-karotin
    6414 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 704 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11019.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1761 mg
  • Nátrium
    8138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1195.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2421 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    256 mg
  • D vitamin:
    2175 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    7534 micro
  • β-karotin
    12827 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 1406 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    289 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

A lazachoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A lazachoz

  1. A lazacról levágjuk a bőrét, majd kb. 3x5 cm-es darabokra vágjuk. A vöröshagymát karikákara, a kaprot apróra vágjuk.
  2. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd a lazacokat fehéredésig pirítjuk benne.
  3. Hozzátesszük a bébirépát, és egy kis víz hozzáadásával tovább főzzük.
  4. Ezután a hagyma következik, majd fűszerezünk sóval, borssal, a zöldséglevesalappal, babérlevéllel, szegfűborssal, kaporral, citrom levével és fehérborecettel.
  5. Az egészet összeforraljuk, majd héjában főtt újburgonyával tálaljuk (akkor jó, ha a bébirépa félkemény, a lazac puha, de nem esik szét).
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5147
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 23.

Ajánló

Csakis héjában főtt újburgonya jöhet szóba és egy jó pohár száraz fehérbor. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lazac finn módra 2.
Auringonkukka 61 recept

Volt már egyszer egy "Lazac finn módra" nevű receptem, de talán ez még finnesebb. Meg ugye minél több időt töltök Finnországban, annál több mindenre jövök rá, és ez az ételek elkészítésére is vonatkozik. Ezt a receptet az teszi igazán finné, hogy szegfűborssal fűszerezünk. A finnek előszeretettel használják a szegfűborsot majdnem minden ételhez, csakúgy mint nálunk a pirospaprikát. Mivel nagyon jellegzetes és intenzív ízvilága van, ezért nem szabad túlzásba vinni a fűszerezést, mert akkor az ellenkező hatást érhetjük el! Egyébként ezt a receptet egy finn nagymamától lestem el... Aki a lazac rajongója és változatosabb ízekre vágyik, az nem fog csalódni!

Hozzávalók

A lazachoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...