Lazac finn módra 2.
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Auringonkukka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
A lazachoz
-
250g lazac318 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
100g bébirépa35 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
90g kapor39 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
3g fehérborecet0 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g zöldség alaplé35 kcal
A tálaláshoz
-
250g újkrumpli154 kcal
Összesen
704
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
A lazachoz
-
500g lazac635 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
200g bébirépa70 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1000g zöldség alaplé70 kcal
A tálaláshoz
-
500g újkrumpli308 kcal
Összesen
1406
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
A lazachoz
-
19.1g lazac24 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
7.7g bébirépa3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
6.5g vöröshagyma2 kcal
-
6.9g kapor3 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0.2g fehérborecet0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
38.3g zöldség alaplé3 kcal
A tálaláshoz
-
19.1g újkrumpli12 kcal
Összesen
54
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 60.1 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5509.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 284 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 880 mg
-
Nátrium 4069 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 597.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1210 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 128 mg
-
D vitamin: 1088 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 276 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 3767 micro
-
β-karotin 6414 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 381 micro
Összesen
704
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 120.2 g
Zsír
-
Összesen 45.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 284 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11019.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 567 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 363 mg
-
Foszfor 1761 mg
-
Nátrium 8138 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1195.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2421 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 256 mg
-
D vitamin: 2175 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 438 micro
-
Kolin: 552 mg
-
Retinol - A vitamin: 343 micro
-
α-karotin 7534 micro
-
β-karotin 12827 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 761 micro
Összesen
1406
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 422.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 312 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 289 micro
-
β-karotin 491 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
54
kcal
Hozzávalók
A lazachoz
-
2.5 dkg vaj
-
200 g bébirépa
-
8 db babérlevél
-
1 ek szegfűbors
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 csokor kapor
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 ek fehérborecet
-
1 ek só
-
1 l zöldség alaplé
A tálaláshoz
-
0.5 kg újkrumpli
Elkészítés
A lazachoz
- A lazacról levágjuk a bőrét, majd kb. 3x5 cm-es darabokra vágjuk. A vöröshagymát karikákara, a kaprot apróra vágjuk.
- A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd a lazacokat fehéredésig pirítjuk benne.
- Hozzátesszük a bébirépát, és egy kis víz hozzáadásával tovább főzzük.
- Ezután a hagyma következik, majd fűszerezünk sóval, borssal, a zöldséglevesalappal, babérlevéllel, szegfűborssal, kaporral, citrom levével és fehérborecettel.
- Az egészet összeforraljuk, majd héjában főtt újburgonyával tálaljuk (akkor jó, ha a bébirépa félkemény, a lazac puha, de nem esik szét).
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5147
- Feltöltés dátuma: 2012. május 23.
Ajánló
Csakis héjában főtt újburgonya jöhet szóba és egy jó pohár száraz fehérbor. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Auringonkukka
61 recept
Volt már egyszer egy "Lazac finn módra" nevű receptem, de talán ez még finnesebb. Meg ugye minél több időt töltök Finnországban, annál több mindenre jövök rá, és ez az ételek elkészítésére is vonatkozik. Ezt a receptet az teszi igazán finné, hogy szegfűborssal fűszerezünk. A finnek előszeretettel használják a szegfűborsot majdnem minden ételhez, csakúgy mint nálunk a pirospaprikát. Mivel nagyon jellegzetes és intenzív ízvilága van, ezért nem szabad túlzásba vinni a fűszerezést, mert akkor az ellenkező hatást érhetjük el! Egyébként ezt a receptet egy finn nagymamától lestem el... Aki a lazac rajongója és változatosabb ízekre vágyik, az nem fog csalódni!