r
Nosalty Logó

Lazac crème fraiche

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Auringonkukka
Lazac crème fraiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 959 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1915 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    77.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1393.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    1088 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 959 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118 g

Zsír

  • Összesen
    154.8 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    674 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2786.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1431 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    2175 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1915 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lazacot megtisztítjuk, eltávolítjuk a pikkelyeket és a nagyobb kilógó szálkákat.
  2. Sózzuk, citromborsozzuk, majd hagyjuk állni egy fél órát.
  3. A crème fraiche-t keverjük össze a lime levével és az apróra vágott friss kaporral.
  4. Egy tűzálló tálba egy kevés olívaolajat csorgatunk, majd bőrével lefele belehelyezzük a lazacot.
  5. A Crème fraiche-t vastagon rákenjük a halra, és a tetejére még vékony szelet vajdarabot is halmozunk. Kb. 1 dl vizet öntünk alá.
  6. Alufóliával lefedjük a tálat, és közepes hőfokon megpároljuk a lazacot.
  7. Mikor már majdnem kész, az utolsó 5 percben fólia nélkül sütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3315
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 25.

Ajánló

Párolt zöldséggel, főtt burgonyával, héjában főtt újburgonyával vagy rizzsel is egyaránt tálalható. Ha maradt a lazacból másnapra is, akkor hidegen fogyasztva is kitűnő, sőt talán még jobban harmonizálnak az ízek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lazac crème fraiche
Auringonkukka 61 recept

Leendő anyósomnak a kedvenc elkészítési módozata! Tőle tanultam ezt a lazacreceptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...