Lazac crème fraiche
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Auringonkukka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
250g lazac318 kcal
-
150g crème fraîche536 kcal
-
90g kapor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
14g limelé4 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
959
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
500g lazac635 kcal
-
300g crème fraîche1071 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
28g limelé7 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
1915
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
43.7g lazac56 kcal
-
26.2g crème fraîche94 kcal
-
15.7g kapor7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
2.4g limelé1 kcal
-
1.7g citromlé0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
8.7g víz0 kcal
Összesen
168
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59 g
Zsír
-
Összesen 77.4 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 337 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1393.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 716 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 338.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 459 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 1088 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
959
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118 g
Zsír
-
Összesen 154.8 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 674 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2786.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 419 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 239 mg
-
Foszfor 1431 mg
-
Nátrium 520 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 677.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 918 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 169 mg
-
D vitamin: 2175 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 297 micro
-
Kolin: 477 mg
-
Retinol - A vitamin: 222 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
1915
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 59.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 190 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
-
300 g crème fraîche
-
1 csokor kapor
-
só ízlés szerint
-
citrombors ízlés szerint
-
1 lime-ból nyert limelé
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 ek olívaolaj
-
0.5 ek vaj
-
1 dl víz
Elkészítés
- A lazacot megtisztítjuk, eltávolítjuk a pikkelyeket és a nagyobb kilógó szálkákat.
- Sózzuk, citromborsozzuk, majd hagyjuk állni egy fél órát.
- A crème fraiche-t keverjük össze a lime levével és az apróra vágott friss kaporral.
- Egy tűzálló tálba egy kevés olívaolajat csorgatunk, majd bőrével lefele belehelyezzük a lazacot.
- A Crème fraiche-t vastagon rákenjük a halra, és a tetejére még vékony szelet vajdarabot is halmozunk. Kb. 1 dl vizet öntünk alá.
- Alufóliával lefedjük a tálat, és közepes hőfokon megpároljuk a lazacot.
- Mikor már majdnem kész, az utolsó 5 percben fólia nélkül sütjük.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3325
- Feltöltés dátuma: 2012. június 25.
Ajánló
Párolt zöldséggel, főtt burgonyával, héjában főtt újburgonyával vagy rizzsel is egyaránt tálalható. Ha maradt a lazacból másnapra is, akkor hidegen fogyasztva is kitűnő, sőt talán még jobban harmonizálnak az ízek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Auringonkukka
61 recept
Leendő anyósomnak a kedvenc elkészítési módozata! Tőle tanultam ezt a lazacreceptet.