adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A lazachoz
A körethez
-
720g cékla207 kcal
-
50g vörösáfonya23 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
812
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A lazachoz
A körethez
-
1440g cékla415 kcal
-
100g vörösáfonya46 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
Összesen
1627
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A lazachoz
A körethez
-
64.6g cékla19 kcal
-
4.5g vörösáfonya2 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
1.4g olívaolaj13 kcal
Összesen
73
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.2 g
Zsír
-
Összesen 42.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1957.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 289 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 219 mg
-
Foszfor 782 mg
-
Nátrium 583 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.6 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 715.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 429 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 870 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 674 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
812
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.5 g
Zsír
-
Összesen 85.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3914.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 577 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 439 mg
-
Foszfor 1564 mg
-
Nátrium 1166 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.1 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1430.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 858 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 238 mg
-
D vitamin: 1740 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1348 micro
-
Kolin: 444 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
1627
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
A lazachoz
A körethez
-
12 kis db cékla
-
100 g vörösáfonya
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
4 ek olívaolaj
Elkészítés
A lazachoz
- Egy nagy edénybe teszünk olívaolajat, citromlevetés egy fél csokor felaprított kaprot.
- Leszedjük a lazac bőrét, és a "pácba" tesszük. Legalább fél órát állni hagyjuk.
- A céklákat megpucoljuk és - mérettől függően - feldaraboljuk. (Félbe vagy negyedekbe.)
- Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, beletesszük a céklákat, és egy kevés olívaolajat öntünk rá.
- 180 fokon körülbelül 30 percig sütjük, majd ráfektetjük a lazac szeleteket.
- Rádobáljuk a vörösáfonyátés a narancshéjat, majd tovább sütjük még 10-15 percig.
- Tálaláskor megszórjuk a maradék kaporral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 556
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 99
- Össznézettség: 34106
- Feltöltés dátuma: 2013. november 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Évekkel ezelőtt találtam egy szuper receptet egy női magazinban. Azóta többször is elkészítettem már, ha valami ünnepi kajára volt szükségem. Persze nem feltétlenül ünnepi ez az kaja, csak az ára eléggé borsos, így vagy karácsonyi menüként, vagy egy-két személy részére szoktam megfőzni. Elsőre fura párosításnak tűnik, a lazac a maga víz-, és a cékla az enyhén „föld” ízével. Valamiért mégis fantasztikus párost alkotnak.