r
Nosalty Logó

Lazac céklaágyon

0,0

0 ÉRTÉKELÉS12 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Lazac céklaágyon
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A lazachoz

A körethez

812
Kalória
52.2g
Fehérje
60.6g
Szénhidrátok
42.7g
Zsír
715.2g
Víz
92g
Koleszterin
17.6g
Rost
35.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lazachoz

A körethez

Összesen 812 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lazachoz

A körethez

Összesen 1627 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lazachoz

A körethez

Összesen 73 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1957.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    715.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    674 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 812 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3914.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1564 mg
  • Nátrium
    1166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1430.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    858 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    1740 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1348 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 1627 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 73 kcal

Elkészítés

A lazachoz

  1. Egy nagy edénybe teszünk olívaolajat, citromlevetés egy fél csokor felaprított kaprot.
  2. Leszedjük a lazac bőrét, és a "pácba" tesszük. Legalább fél órát állni hagyjuk.

A körethez

  1. A céklákat megpucoljuk és - mérettől függően - feldaraboljuk. (Félbe vagy negyedekbe.)
  2. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, beletesszük a céklákat, és egy kevés olívaolajat öntünk rá.
  3. 180 fokon körülbelül 30 percig sütjük, majd ráfektetjük a lazac szeleteket.
  4. Rádobáljuk a vörösáfonyátés a narancshéjat, majd tovább sütjük még 10-15 percig.
  5. Tálaláskor megszórjuk a maradék kaporral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Évekkel ezelőtt találtam egy szuper receptet egy női magazinban. Azóta többször is elkészítettem már, ha valami ünnepi kajára volt szükségem. Persze nem feltétlenül ünnepi ez az kaja, csak az ára eléggé borsos, így vagy karácsonyi menüként, vagy egy-két személy részére szoktam megfőzni. Elsőre fura párosításnak tűnik, a lazac a maga víz-, és a cékla az enyhén „föld” ízével. Valamiért mégis fantasztikus párost alkotnak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!