r
Nosalty Logó

Láva brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Láva brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Csokoládé korong

Brownie

Csokoládé láva

Tálalás

Összesen 1114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Csokoládé korong

Brownie

Csokoládé láva

Tálalás

Összesen 8905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Csokoládé korong

Brownie

Csokoládé láva

Tálalás

Összesen 415 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 1114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.9 g

Zsír

  • Összesen
    463.4 g
  • Telített zsírsav
    277 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1911 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5658.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1060 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1007 mg
  • Foszfor
    2552 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1151.3 g
  • Cukor
    908 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2923 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    1064 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2874 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1612 micro
Összesen 8905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 415 kcal

Hozzávalók

Csokoládé korong

Brownie

Csokoládé láva

Tálalás

Elkészítés

Csokoládé korong

  1. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
  2. Egy alufóliára elsimítjuk kb. 1-2 mm vékonyra, hogy 6 db kb. 10 cm átmérőjű kört tudjunk készíteni belőle.
  3. Még megdermedés előtt célszerű a kör sablont körülvágni, vagy ha ilyen átmérőjű eszközünk van, akkor kiszaggatni.

Brownie

  1. A vajat felolvasztjuk.
  2. Összekeverjük a tojással, a brutális mennyiségű cukorral, a vaníliával, kakaóporral és a szitált liszttel, valamint a sütőporral.
  3. A tetejére rászórjuk a fehér csoki törmeléket, ha nem lenne elég a cukorból. :) A lényeg, hogy kb. kis körömnyi darabokat szórjunk rá, mert a sütésnél a süteménybe mélyedések keletkeznek, és inkább kisebbek legyenek ezek, ha lehetséges.
  4. Megsütjük.

Csokoládé láva

  1. A csokoládékat felolvasztjuk.
  2. A tejszínt nem kell felverni, hanem csak a kihűlt csokoládéhoz hozzá kell keverni, hogy folyós legyen.

Tálalás

  1. A kisült és kissé kihűlt süteményből 6 db kb. 10 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki, melynek a közepéből kb. 3 cm átmérőjű korongokat szaggatunk. (Ez sem megy kárba, mert meg lehet eszegetni.)
  2. A megszilárdult csokoládé korongokat a brownie karikákra helyezzük.
  3. A langyos csokoládé öntetet tálaláskor ráöntjük a korong közepére. Ha még nem elég a csokoládé és cukor adagból, akkor még egy gombóc vanília fagyival is koronázhatjuk a lávafolyamot :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x32
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6167
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 01.

Ajánló

Édesszájúaknak, akiknek a kalória nem számít :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresgéltem egy különleges sütit hétvégi meglepetésnek :) Nah, amit megtaláltam, nagyon fincsi, és élmény enni.... VIGYÁZAT, cukorveszély :) ezt a sütit azoknak nem ajánlom, akik számolják a kalóriájukat, mert lehet, hogy a napi adagot meghaladják.

Hozzávalók

Csokoládé korong

Brownie

Csokoládé láva

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...