r
Nosalty Logó

Lasagne Katrintól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katrin
Lasagne Katrintól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 642 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2559 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1504.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    21573 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 642 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.5 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6019.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    1987 mg
  • Nátrium
    2919 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    707.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    764 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    2739 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    86292 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 2559 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6822 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 kisebb fej vöröshagymát apróra összevágunk, olajon megdinszteljük pici sóval (így nem ég le a hagyma), s rárakunk kb. fél kg sertéshúst. Megsózzuk, fehérborsot szórunk rá, majd felöntjük kb. 3 dl sűrített paradicsommal, s 15 percig főzzük, kevergetjük, majd megszórjuk oregánóval és bazsalikommal.
  2. Ha túl sűrűnek tűnik, esetleg lehet fél dl vízzel felhígítani. Természetesen több húsnál, több sűrített paradicsomra van szükségünk.
  3. Ezután pedig egy kisebb, kb. 30x15 cm-es tepsit vagy jénait előveszünk. Az aljára rakunk egy kicsit a szószból, majd rárakunk egy sor tésztát, majd megint szósz jön, utána megint tészta.
  4. A lényeg, hogy az alján is és a legtetején is szósz legyen, s azért kicsit hígabb legyen a szósz, hogy jól meg tudjon főni a tészta, amikor elkészül. Tehát ha túl sűrűnek tűnik a szósz, akkor még tegyünk hozzá kis vizet vagy még sűrített paradicsomot, s úgy forraljuk még egy kicsit.
  5. A tetejére én szoktam tenni kb. fél pohár felkevert tejfölt is.
  6. Utána alufóliát teszünk a tepsi vagy jénai tetejére, s kb. 25 percig sütjük közepes lángon, majd levesszük az alufóliát a tetejéről, s még kb. 10 percig sütjük.
  7. S el is készült a lasagne. Felkockázzuk, s tálaljuk...
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x15
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2678
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom tésztás-húsos étel, könnyű leves után laktató második fogás...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...