r
Nosalty Logó

Lasagne házi tésztából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lasagne házi tésztából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Ragu

Besamelmártás

Tésztakészítés

Sütés

Összesen 1066 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Ragu

Besamelmártás

Tésztakészítés

Sütés

Összesen 4254 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Ragu

Besamelmártás

Tésztakészítés

Sütés

Összesen 154 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2237.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    1149 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    7447 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 1066 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    243.3 g

Zsír

  • Összesen
    218.6 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8951.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    2853 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    2962 mg
  • Nátrium
    2431 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1487.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1873 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1454 micro
  • α-karotin
    817 micro
  • β-karotin
    4595 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    29788 micro
  • Lut-zea
    2209 micro
Összesen 4254 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1082 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Ragu

Besamelmártás

Tésztakészítés

Sütés

Elkészítés

Ragu

  1. Serpenyőbe olajat teszünk. A felszelt vöröshagymát beletesszük, üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a darált húst is. Fedő alatt 5 percig pároljuk.
  2. Egy kis lábasban vizet forralunk, beledobjuk fél percre a paradicsomokat. Majd hideg vizes tálba szedjük őket. Így könnyen lehúzható a héja.
  3. Az így meghámozott paradicsomokat hozzászeleteljük a húsos raguhoz. Hozzátesszük a fűszereket és a sűrített paradicsomot. Lefedjük, és kb. 20 perc alatt készre főzzük. Közben megkevergetjük, nehogy leégjen.
  4. Ha elkészült, félretesszük, hagyjuk kihűlni.

Besamelmártás

  1. Lábasban a vajat megolvasztjuk.
  2. Hozzátesszük a lisztet, zsemleszínűre pirítjuk.
  3. Felöntjük a hideg tejjel, hozzátesszük a fűszereket.
  4. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, eközben a liszttől besűrűsödik.
  5. Ha kész, ezt is félretesszük.

Tésztakészítés

  1. Az egész tojásokat egy tálba felütjük, kissé felverjük villával.
  2. Hozzámérjük a lisztet, majd fakanállal összekeverjük. Szükség szerint adunk hozzá vizet, de csak épp annyit, hogy össze tudjuk gyúrni tésztává (pár ek, fél deci elég szokott lenni maximum). Ragacsos nem lehet, mert akkor nem tudjuk kinyújtani.
  3. Négy részre osztjuk a tésztát.
  4. Tésztanyújtó géppel a gombócokat kinyújtjuk lapokká (5-ös vastagságúra a 7-ből nálam). Akinek nincs tésztanyújtója, sodrófával is kinyújthatja, ehhez én nem vagyok elég ügyes. :)

Sütés

  1. Jénai tál aljára merünk egy keveset a besamelmártásból. Erre helyezzük az első sor tésztalapot.
  2. A tésztára merünk a húsos raguból.
  3. A ragura jön a besamelmártásból megint egy adag.
  4. Majd megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Így rétegezzük. Az utolsó sor tésztalap tetejére besamel és reszelt sajt kerül. (Nekem ebből az adagból 4 sor tésztalap jött ki.)
  6. A tálat lefedjük, és légkeveréses sütőben kb. 45 percig sütjük. Mikor megsült, kivesszük a sütőből, és fél órát pihentetjük, mielőtt felszeleteljük. Frissen a legfinomabb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7853
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik nagy kedvenc, amit nagy családunk minden tagja szeret.  Nemcsak olcsóbb házi készítésű tésztából, de sokkal finomabb is! 

Hozzávalók

Ragu

Besamelmártás

Tésztakészítés

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...