Lasagne házi tésztából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
Ragu
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
35 kcal
-
7 kcal
Besamelmártás
-
125g tej70 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Tésztakészítés
-
75g finomliszt273 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
13g víz0 kcal
Sütés
-
75g trappista sajt264 kcal
Összesen
1066
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
Ragu
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
800g paradicsom144 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
26 kcal
Besamelmártás
-
500g tej280 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Tésztakészítés
-
300g finomliszt1092 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g víz0 kcal
Sütés
-
300g trappista sajt1056 kcal
Összesen
4254
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
Ragu
-
18.2g darált sertéshús33 kcal
-
29.1g paradicsom5 kcal
-
1.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
1.2g sűrített paradicsom1 kcal
Besamelmártás
-
18.2g tej10 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Tésztakészítés
-
10.9g finomliszt40 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
1.8g víz0 kcal
Sütés
-
10.9g trappista sajt38 kcal
Összesen
154
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.8 g
Zsír
-
Összesen 54.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2237.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 713 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 741 mg
-
Nátrium 608 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 371.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 468 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 364 micro
-
α-karotin 204 micro
-
β-karotin 1149 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 7447 micro
-
Lut-zea 552 micro
Összesen
1066
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 243.3 g
Zsír
-
Összesen 218.6 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8951.6 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 283 mg
-
Kálcium 2853 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 380 mg
-
Foszfor 2962 mg
-
Nátrium 2431 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 311.6 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1487.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1873 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 232 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 328 micro
-
Kolin: 793 mg
-
Retinol - A vitamin: 1454 micro
-
α-karotin 817 micro
-
β-karotin 4595 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 29788 micro
-
Lut-zea 2209 micro
Összesen
4254
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 167 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1082 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
Ragu
-
50 dkg darált sertéshús
-
8 közepes db paradicsom
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
1 késhegynyi bors
-
1 marék bazsalikom
-
3 szál oregánó
-
2 szál kakukkfű
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek sűrített paradicsom
Besamelmártás
-
5 dl tej
-
5 dkg vaj
-
2 csapott ek finomliszt
-
só ízlés szerint
-
1 csipet fekete bors
-
1 késhegynyi szerecsendió
Tésztakészítés
-
30 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
0.5 dl víz
Sütés
Elkészítés
Ragu
- Serpenyőbe olajat teszünk. A felszelt vöröshagymát beletesszük, üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a darált húst is. Fedő alatt 5 percig pároljuk.
- Egy kis lábasban vizet forralunk, beledobjuk fél percre a paradicsomokat. Majd hideg vizes tálba szedjük őket. Így könnyen lehúzható a héja.
- Az így meghámozott paradicsomokat hozzászeleteljük a húsos raguhoz. Hozzátesszük a fűszereket és a sűrített paradicsomot. Lefedjük, és kb. 20 perc alatt készre főzzük. Közben megkevergetjük, nehogy leégjen.
- Ha elkészült, félretesszük, hagyjuk kihűlni.
Besamelmártás
- Lábasban a vajat megolvasztjuk.
- Hozzátesszük a lisztet, zsemleszínűre pirítjuk.
- Felöntjük a hideg tejjel, hozzátesszük a fűszereket.
- Folyamatos keverés mellett felforraljuk, eközben a liszttől besűrűsödik.
- Ha kész, ezt is félretesszük.
Tésztakészítés
- Az egész tojásokat egy tálba felütjük, kissé felverjük villával.
- Hozzámérjük a lisztet, majd fakanállal összekeverjük. Szükség szerint adunk hozzá vizet, de csak épp annyit, hogy össze tudjuk gyúrni tésztává (pár ek, fél deci elég szokott lenni maximum). Ragacsos nem lehet, mert akkor nem tudjuk kinyújtani.
- Négy részre osztjuk a tésztát.
- Tésztanyújtó géppel a gombócokat kinyújtjuk lapokká (5-ös vastagságúra a 7-ből nálam). Akinek nincs tésztanyújtója, sodrófával is kinyújthatja, ehhez én nem vagyok elég ügyes. :)
Sütés
- Jénai tál aljára merünk egy keveset a besamelmártásból. Erre helyezzük az első sor tésztalapot.
- A tésztára merünk a húsos raguból.
- A ragura jön a besamelmártásból megint egy adag.
- Majd megszórjuk reszelt sajttal.
- Így rétegezzük. Az utolsó sor tésztalap tetejére besamel és reszelt sajt kerül. (Nekem ebből az adagból 4 sor tésztalap jött ki.)
- A tálat lefedjük, és légkeveréses sütőben kb. 45 percig sütjük. Mikor megsült, kivesszük a sütőből, és fél órát pihentetjük, mielőtt felszeleteljük. Frissen a legfinomabb.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 7853
- Feltöltés dátuma: 2016. július 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyik nagy kedvenc, amit nagy családunk minden tagja szeret. Nemcsak olcsóbb házi készítésű tésztából, de sokkal finomabb is!