r
Nosalty Logó

Lasagne Eszter konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Eszter121
Lasagne Eszter konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Ragu

Besamel

Összerakás

Összesen 859 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Ragu

Besamel

Összerakás

Összesen 5144 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Ragu

Besamel

Összerakás

Összesen 191 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2035.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    1118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    11575 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 859 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.7 g

Zsír

  • Összesen
    218.5 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12210.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    388 mg
  • Kálcium
    1923 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    2760 mg
  • Nátrium
    6709 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.6 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    933.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1385 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    309 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    1242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1195 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    2270 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    69451 micro
  • Lut-zea
    1442 micro
Összesen 5144 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2595 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Tészta

Ragu

Besamel

Összerakás

  • 2 dkg kókuszzsír (a tepsi kikenéséhez, margarin is jó)
  • 10 dkg sajt (ízlés szerint)
  • 2 dkg vaj (a legfelső rétegre pár kocka vaj)

Elkészítés

Tészta

  1. A liszthez hozzáadjuk az 5 tojást és a sót. Majd egynemű tésztává összedolgozzuk.
  2. A tésztát kinyújtjuk, majd kb. 5x5 cm-es kockákra vágjuk. Ezeket duplájára kinyújtjuk.
  3. Forró vízben kifőzzük. (A vízbe egy csepp olajat és pici sót tegyünk, hogy ne ragadjanak össze a lapok). Ha feljön a víz tetejére, akkor megfőtt.

Ragu

  1. Az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a darált húst.
  2. Ha kifehéredett, akkor jöhet a sűrített paradicsom és a ketchup. A fokhagyma gerezdeket belereszeljük. Ízlés szerint oregánóval, borssal, sóval ízesítjük.
  3. Ha minden benne van a raguban, akkor összeforraljuk, és kész is.

Besamel

  1. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, sót, majd fokozatosan adagoljuk a tejet. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik.

Összerakás

  1. A tepsit kikenjük kókuszzsírral vagy vajjal.
  2. A lasagne tészta kockákat a tepsihez helyezzük. Ezt a réteget megkenjük besamellel. Jöhet a ragu, és sajtot reszelünk rá.
  3. Addig rakosgassuk a rétegeket, amíg el nem fogynak. A legfelső és egyben legutolsó rétegre a maradék besamellet rákenjünk.
  4. Jó vastagon reszelünk rá sajtot, és pár kocka vajat teszünk.
  5. Aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2730
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne Eszter konyhájából
Eszter121 22 recept

Saját recept. Sokkal finomabb, mint bolti lasagne tésztával. Elég munkás, de megéri, ha nagyon finomat szeretnél enni. Jó, ha van segítséged, akkor gyorsabban megy.

Hozzávalók

Tészta

Ragu

Besamel

Összerakás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...