Lasagne Ágickája konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
ragu
-
17g bacon66 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
83g darált sertéshús152 kcal
-
27 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g trappista sajt117 kcal
-
25g víz0 kcal
tészta
-
18g tojás23 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
besamel
-
10g vaj72 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
83g tej47 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
687
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
ragu
-
100g bacon393 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
200g sűrített paradicsom164 kcal
-
300g tej168 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
150g víz0 kcal
tészta
-
110g tojás138 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
besamel
-
60g vaj430 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4123
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
ragu
-
3.8g bacon15 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
6.1g sárgarépa2 kcal
-
19.2g darált sertéshús35 kcal
-
7.7g sűrített paradicsom6 kcal
-
11.5g tej6 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.7g trappista sajt27 kcal
-
5.8g víz0 kcal
tészta
-
4.2g tojás5 kcal
-
6.9g finomliszt25 kcal
besamel
-
2.3g vaj17 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
19.2g tej11 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
157
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1467.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 422 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 445 mg
-
Nátrium 493 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 181.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 429 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 835 micro
-
β-karotin 2292 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 9588 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
687
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 234.2 g
Zsír
-
Összesen 224.2 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8804.4 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 268 mg
-
Kálcium 2533 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 337 mg
-
Foszfor 2668 mg
-
Nátrium 2959 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 270.3 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1090.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2572 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 227 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 842 mg
-
Retinol - A vitamin: 1219 micro
-
α-karotin 5009 micro
-
β-karotin 13754 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 57529 micro
-
Lut-zea 897 micro
Összesen
4123
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 192 micro
-
β-karotin 528 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2208 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
157
kcal
Hozzávalók
ragu
-
10 dkg bacon
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
50 dkg darált sertéshús
-
200 g sűrített paradicsom
-
3 dl tej
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
20 dkg trappista sajt
tészta
-
2 db tojás
-
18 dkg finomliszt
besamel
-
6 dkg vaj
-
5 dkg finomliszt
-
5 dl tej
-
szerecsendió ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
ragu
- A bacont felkockázzuk, megpirítjuk az apró kockára vágott hagymával. Hozzáadjuk a darált húst, azt is lepirítjuk.
- Míg pirul a hús, lereszeljük kis lyukú sajtreszelőn a répát, azt is hozzáadjuk a húshoz, belenyomjuk a fokhagymát is. Ha összeesett a répa, lesózzuk a ragut, fűszerezzük, rátesszük a paradicsompürét, és felöntjük tejjel.
- Még kell hozzáadni vizet vagy paradicsomlevet (attól még finomabb, paradicsomosabb lesz), annyit, hogy ellepje a húst.
- Készre főzzük kb. fél óra alatt, még ízesítjük, ha szükséges, esetleg pici cukrot tehetünk hozzá, ha nagyon savanykás a paradicsomtól.
tészta
- A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a tojásokat, majd tésztát gyúrunk belőle.
- Fél óra pihenés után kinyújtjuk tésztakészítő géppel, de ha olyanunk nincs, sodrófával is ki lehet nyújtani, 0.5 milliméteresre. Csíkokra vágjuk a tésztánkat.
besamel
- A vajból és a lisztből rántást készítünk, majd felöntjük a tejjel. Ízesítjük.
- Egy kivajazott jénaiba rétegezzük a hozzávalókat: először a besamelből teszünk, majd a tésztából, majd ismét a besamelből, majd a ragu, reszelt sajt és megint a tészta. Ezt addig ismételjük, míg tele lesz a jénaink.
- A tetejére a maradék besamellt és a ragut összekeverjük, ez megy az utolsó adag tésztára, majd megszórjuk az egészet reszelt sajttal.
- Körülbelül 25-35 perc alatt készre sütjük 200 fokon.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 35 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3461
- Feltöltés dátuma: 2015. március 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádjuk a lasagnét, ezt a receptet több receptből kísérleteztem ki, nálunk ez a kedvenc, nagyon finom!