r
Nosalty Logó

Lasagne Ágickája konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Lasagne Ágickája konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

ragu

tészta

besamel

687
Kalória
39g
Fehérje
45g
Szénhidrátok
37.4g
Zsír
181.7g
Víz
186g
Koleszterin
3.3g
Rost
11.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

ragu

tészta

besamel

Összesen 687 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

ragu

tészta

besamel

Összesen 4123 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

ragu

tészta

besamel

Összesen 157 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1467.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    181.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    835 micro
  • β-karotin
    2292 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    9588 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 687 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.2 g

Zsír

  • Összesen
    224.2 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8804.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    2533 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2668 mg
  • Nátrium
    2959 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.3 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1090.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2572 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    842 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1219 micro
  • α-karotin
    5009 micro
  • β-karotin
    13754 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    57529 micro
  • Lut-zea
    897 micro
Összesen 4123 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    192 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2208 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

ragu

  1. A bacont felkockázzuk, megpirítjuk az apró kockára vágott hagymával. Hozzáadjuk a darált húst, azt is lepirítjuk.
  2. Míg pirul a hús, lereszeljük kis lyukú sajtreszelőn a répát, azt is hozzáadjuk a húshoz, belenyomjuk a fokhagymát is. Ha összeesett a répa, lesózzuk a ragut, fűszerezzük, rátesszük a paradicsompürét, és felöntjük tejjel.
  3. Még kell hozzáadni vizet vagy paradicsomlevet (attól még finomabb, paradicsomosabb lesz), annyit, hogy ellepje a húst.
  4. Készre főzzük kb. fél óra alatt, még ízesítjük, ha szükséges, esetleg pici cukrot tehetünk hozzá, ha nagyon savanykás a paradicsomtól.

tészta

  1. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a tojásokat, majd tésztát gyúrunk belőle.
  2. Fél óra pihenés után kinyújtjuk tésztakészítő géppel, de ha olyanunk nincs, sodrófával is ki lehet nyújtani, 0.5 milliméteresre. Csíkokra vágjuk a tésztánkat.

besamel

  1. A vajból és a lisztből rántást készítünk, majd felöntjük a tejjel. Ízesítjük.
  2. Egy kivajazott jénaiba rétegezzük a hozzávalókat: először a besamelből teszünk, majd a tésztából, majd ismét a besamelből, majd a ragu, reszelt sajt és megint a tészta. Ezt addig ismételjük, míg tele lesz a jénaink.
  3. A tetejére a maradék besamellt és a ragut összekeverjük, ez megy az utolsó adag tésztára, majd megszórjuk az egészet reszelt sajttal.
  4. Körülbelül 25-35 perc alatt készre sütjük 200 fokon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20x30

Imádjuk a lasagnét, ezt a receptet több receptből kísérleteztem ki, nálunk ez a kedvenc, nagyon finom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!