Lasagnarolád
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Krisztina67
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
50g lasagne tészta186 kcal
-
125g ricotta188 kcal
-
125g spenót21 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24 kcal
Összesen
607
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g lasagne tészta742 kcal
-
500g ricotta750 kcal
-
500g spenót83 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
96 kcal
Összesen
2420
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
10.8g lasagne tészta40 kcal
-
27g ricotta41 kcal
-
27g spenót4 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
5.4g parmezán sajt21 kcal
-
0.6g bazsalikom0 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
21.6g passzírozott paradicsom5 kcal
Összesen
129
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.8 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2501.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 687 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 582 mg
-
Nátrium 1014 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 299.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 692 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 455 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 322 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 235 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5474 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 13895 micro
-
Lut-zea 11303 micro
Összesen
607
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.3 g
Zsír
-
Összesen 114.8 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 673 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10006.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 215 mg
-
Kálcium 2749 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 614 mg
-
Foszfor 2329 mg
-
Nátrium 4056 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 225.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1198.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2770 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 148 micro
-
K vitamin: 1822 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1289 micro
-
Kolin: 529 mg
-
Retinol - A vitamin: 941 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21898 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 55580 micro
-
Lut-zea 45210 micro
Összesen
2420
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 541.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1184 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3006 micro
-
Lut-zea 2445 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
-
500 g ricotta
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 db tojás
-
100 g parmezán sajt
-
1 marék bazsalikom
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A tésztát sós, lobogó vízben "al dente" megfőzzük. Nem szabad puhára főzni, mert akkor szakad és nem lehet majd szépen tekerni. Akkor jó, ha még nincs teljesen átfőve.
- Ha megfőttek a tésztalapok, óvatosan kiszedjük őket a vízből, és egy deszkára lefektetjük mindet.
- Egy serpenyőben kevés olívaolajon lepároljuk a friss spenótot, amit ízesítünk a reszelt fokhagymával. Ha megpárolódott, deszkára borítjuk és késsel felaprítjuk.
- Egy tálba tesszük a ricottát, hozzáadjuk a spenótot, a tojásokat, a reszelt parmezánt, sót, borsot és a vágott bazsalikomot. Összekeverjük.
- A tésztalapokra elosztjuk a tölteléket, majd feltekerjük őket. Egy sütőtál aljára öntjük a 3/4 rész paradicsomszószt, ráültetjük a tekercseket, tetejükre rákanalazzuk a maradék szószt, majd megszórjuk egy kevés reszelt parmezán sajttal. 180 °C-fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük az ételt. Tálaláskor még szórunk rá parmezánt és bazsalikommal díszítve kínáljuk. Nagyon finom, igazi olasz tészta étel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 4136
- Feltöltés dátuma: 2021. június 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Krisztina67
20 recept