Laposhal filé zöldspárgával és hollandi mártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
z1
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
150g hal86 kcal
-
280g zöldspárga39 kcal
-
30g tojássárgája97 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
962
kcal
- 3% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
300g hal173 kcal
-
560g zöldspárga78 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1000g víz0 kcal
Összesen
1924
kcal
- 3% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
13.9g hal8 kcal
-
26g zöldspárga4 kcal
-
2.8g tojássárgája9 kcal
-
1.9g citromlé0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
2g olívaolaj17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
46.3g víz0 kcal
Összesen
89
kcal
- 3% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 91.9 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 532 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 744.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 392 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 798.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 702 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 331 mg
-
Retinol - A vitamin: 615 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 1025 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1723 micro
Összesen
962
kcal
- 3% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 55.7 g
Zsír
-
Összesen 183.7 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1064 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1488.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 783 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1597.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1404 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 354 micro
-
K vitamin: 202 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 347 micro
-
Kolin: 662 mg
-
Retinol - A vitamin: 1229 micro
-
α-karotin 58 micro
-
β-karotin 2050 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3446 micro
Összesen
1924
kcal
- 3% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 69 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 74 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
89
kcal
Hozzávalók
-
8 db zöldspárga
-
3 db tojássárgája
-
15 dkg vaj
-
0.5 dl olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 l víz
Elkészítés
- A filét kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk, és félretesszük kb. 30 percre.
- A spárgákat tisztítjuk, a végeiket levágjuk, majd sós, citromleves, cukros, lobogó vízbe tesszük kb. 3 percre. Utána azonnal jéghideg vízben kihűtjük.
- A spárgát a halfilékbe tekerjük, összetűzzük (nekem közben kinyílt).
- Kevés olaj és vaj keverékén a halfiléket körbepirítjuk, majd serpenyővel együtt a sütőbe téve 4-5 perc alatt megsütjük.
- Közben egy másik edényben a tojásból, vízből, citromléből, vajból hollandi mártást készítünk.
- Ha kell sózzuk, borsozzuk.
- Tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4622
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 05.
Ajánló
Valami könnyű, nem túl fűszeres fehérbor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
z1
42 recept
Nyár elején volt egy halas, spárgás időszakom. Gyors, könnyű, finom. Csak ajánlani tudom mindenkinek!