r
Nosalty Logó

Laposhal filé zöldspárgával és hollandi mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
z1
Laposhal filé zöldspárgával és hollandi mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 962 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1924 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    798.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1025 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1723 micro
Összesen 962 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    183.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1064 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1488.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1597.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    354 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    2050 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3446 micro
Összesen 1924 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    69 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A filét kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk, és félretesszük kb. 30 percre.
  2. A spárgákat tisztítjuk, a végeiket levágjuk, majd sós, citromleves, cukros, lobogó vízbe tesszük kb. 3 percre. Utána azonnal jéghideg vízben kihűtjük.
  3. A spárgát a halfilékbe tekerjük, összetűzzük (nekem közben kinyílt).
  4. Kevés olaj és vaj keverékén a halfiléket körbepirítjuk, majd serpenyővel együtt a sütőbe téve 4-5 perc alatt megsütjük.
  5. Közben egy másik edényben a tojásból, vízből, citromléből, vajból hollandi mártást készítünk.
  6. Ha kell sózzuk, borsozzuk.
  7. Tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4622
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 05.

Ajánló

Valami könnyű, nem túl fűszeres fehérbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyár elején volt egy halas, spárgás időszakom. Gyors, könnyű, finom. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...