Lapos kenyér Jolántól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Jolán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
kenyérsütő
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
558
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2231
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1004.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 195 mg
-
Nátrium 617 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 77.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
558
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.4 g
Zsír
-
Összesen 37.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4016.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 176 mg
-
Kálcium 423 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 781 mg
-
Nátrium 2467 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 401.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 308.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 342 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
2231
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 440.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
244
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
- A liszthez hozzáadjuk a többi tésztáhozvalót (kefír, só, oregánó, olaj).Bedagasztjuk. Annyi langyos vizet adjunk hozzá folyamatosan adagolva, amíg lágyabb tésztát nem kapunk.
- Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát kettévesszük, gömbölyítjük, kicsit kinyújtjuk, majd kézzel kihúzogatjuk,és enyhén kiolajozott tepsibe tesszük. Kissé átkenjünk olívaolajjal, megszórjuk szezámmaggal, egyszerre csak egyet tudunk megsütni!
- Bekapcsoljuk a sütőt, legmelegebb fokozatra tesszük, amíg bemelegszik,a tészta tovább kel.
- Szép pirosra sütjük.Hamar sül,figyeljük!
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6666
- Feltöltés dátuma: 2013. március 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Jolán
84 recept
Ezt a tésztát én általában pizzához használom. Rém egyszerű és nagyon finom, puha, még másnap is. Hasonló a nanhoz, de sokkal egyszerűbb - hiszen kb. 6 perc alatt elkészítem a tésztát.