r
Nosalty Logó

Lapkasajtos, tojással töltött egybe fasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Lapkasajtos, tojással töltött egybe fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 601 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3009 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1702.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    725 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 601 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    244.6 g

Zsír

  • Összesen
    158.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8512.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    1125 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    3049 mg
  • Nátrium
    3623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1030.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    411 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    1486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    669 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1635 micro
Összesen 3009 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát lereszeljük vagy késes aprítóban aprítjuk. A kenyér szeleteket vízbe áztatjuk, vagy vízzel elkevert tejbe, majd a darált húshoz nyomkodjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal, kakukkfűvel, fűszerpaprikával ízesítsük. A fokhagymát bele nyomjuk.
  3. A tojások közül 2 darabot ütünk a húsos masszához, a többit keményre főzzük minimum 8 perc alatt. Ha kész, megpucoljuk.
  4. Jól összegyúrjuk, megkóstoljuk, sózzuk, ha kell.
  5. Sertészsírral egy kisebb hosszúkás formát alaposan kizsírozzunk. A fele darált húst a formába tesszük, a közepébe fektetjük a főtt tojásokat végig.
  6. A maradék húst ráhalmozzuk, hogy takarjuk a tojásokat. Lapkasajttal befedjük az egész hús tetejét.
  7. Közepesen meleg sütőben, 190 fokon 35-40 percig sütjük. A sajt a tetején barnára fog sülni.
  8. Óvatosan emeljük ki a formából, és kis hűlés után tálalhatjuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 569
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 28.

Ajánló

Húsvéti menübe beilleszthető!Savanyúsággal,esetleg krumpli pürével tálaljuk!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor ezt az ételt késztettem,épp volt itthon lapkasajt,és gondoltam befedem vele,még finomabb lesz,és igen valóban jó lett,emelte még jobban az ízét.... :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...