Lambada szelet I.l.d.i.k.ó konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
46g tojás58 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
13g rétesliszt46 kcal
-
6 kcal
-
83g narancslé39 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
1g babapiskóta4 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
3g sertészsír23 kcal
-
5g rétesliszt18 kcal
A pudinghoz
Az áztatáshoz
-
42g narancslé20 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
-
33g babapiskóta125 kcal
A tetejéhez
Összesen
734
kcal
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
75g rétesliszt273 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
500g narancslé235 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
7g babapiskóta26 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
15g sertészsír135 kcal
-
30g rétesliszt109 kcal
A pudinghoz
Az áztatáshoz
-
250g narancslé118 kcal
-
30g rumaroma0 kcal
-
200g babapiskóta752 kcal
A tetejéhez
Összesen
4395
kcal
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
12.9g tojás16 kcal
-
1.6g porcukor6 kcal
-
3.5g rétesliszt13 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
23.4g narancslé11 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
0.3g babapiskóta1 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
0.7g sertészsír6 kcal
-
1.4g rétesliszt5 kcal
A pudinghoz
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
11.7g narancslé6 kcal
-
9.4g cukor36 kcal
Az áztatáshoz
-
11.7g narancslé6 kcal
-
1.4g rumaroma0 kcal
-
9.4g babapiskóta35 kcal
A tetejéhez
Összesen
205
kcal
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 456.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.6 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 180.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 251 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 408 micro
Összesen
734
kcal
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 74.5 g
Zsír
-
Összesen 117.4 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 930 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2736.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 367 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 446 mg
-
Foszfor 1181 mg
-
Nátrium 585 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 759.8 g
-
Cukor 510 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1081.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 563 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 301 mg
-
D vitamin: 214 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 381 micro
-
Kolin: 793 mg
-
Retinol - A vitamin: 464 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 403 micro
-
β-crypt 1504 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2448 micro
Összesen
4395
kcal
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 71 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
5 ek porcukor
-
5 evőkanál rétesliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 dl narancslé
-
1 ml rumaroma
-
1 db babapiskóta
A tepsi kikenéséhez
-
1 ek sertészsír
-
2 evőkanál rétesliszt
A pudinghoz
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
2.5 dl narancslé
-
20 dkg cukor
Az áztatáshoz
-
2.5 dl narancslé
-
30 ml rumaroma
-
200 g babapiskóta
A tetejéhez
Elkészítés
A tésztához
- Piskótatészta: a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd robotgéppel simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, ezzel is simára keverjük, végül óvatosan hozzáöntjük a fehérjét, és összedolgozzuk. Kizsírozott, kilisztezett tepsiben készre sütjük.
- Puding: 2,5 dl narancslevet összekeverjük a kristálycukorral, feltesszük főni. Addig főzzük, míg a cukor elolvad és forrni kezd. A narancsléből kanalazunk a pohárba öntött pudingporra, és simára keverjük. Mikor a narancslé forrni kezd, beleöntjük az elkevert pudingport.
- Áztatás: a maradék gyümölcslevet összekeverjük a rumaromával, és megáztatjuk benne a babapiskótát.
- Összeállítás: a piskótatésztát egy tálcára borítjuk, és megkenjük a pudinggal. Ráültetjük a babapiskótát, a tetejét leöntjük csokibevonóval (egy púpozott evőkanál margarint megolvasztunk, és belekeverjük a felkockázott csokit).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 14606
- Feltöltés dátuma: 2012. december 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezt a receptet egy német oldalon találtam, és mivel az elkészítése könnyűnek tűnt, karácsony alkalmából kipróbáltam.