r
Nosalty Logó

Lambada szelet I.l.d.i.k.ó konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Lambada szelet I.l.d.i.k.ó konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A pudinghoz

Az áztatáshoz

A tetejéhez

734
Kalória
12.4g
Fehérje
126.6g
Szénhidrátok
19.6g
Zsír
180.2g
Víz
155.1g
Koleszterin
4.1g
Rost
85g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A pudinghoz

Az áztatáshoz

A tetejéhez

Összesen 734 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A pudinghoz

Az áztatáshoz

A tetejéhez

Összesen 4395 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A pudinghoz

Az áztatáshoz

A tetejéhez

Összesen 205 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    180.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    251 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 734 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    117.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2736.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    1181 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    759.8 g
  • Cukor
    510 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1081.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    301 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    464 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    1504 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2448 micro
Összesen 4395 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Piskótatészta: a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd robotgéppel simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, ezzel is simára keverjük, végül óvatosan hozzáöntjük a fehérjét, és összedolgozzuk. Kizsírozott, kilisztezett tepsiben készre sütjük.
  2. Puding: 2,5 dl narancslevet összekeverjük a kristálycukorral, feltesszük főni. Addig főzzük, míg a cukor elolvad és forrni kezd. A narancsléből kanalazunk a pohárba öntött pudingporra, és simára keverjük. Mikor a narancslé forrni kezd, beleöntjük az elkevert pudingport.
  3. Áztatás: a maradék gyümölcslevet összekeverjük a rumaromával, és megáztatjuk benne a babapiskótát.
  4. Összeállítás: a piskótatésztát egy tálcára borítjuk, és megkenjük a pudinggal. Ráültetjük a babapiskótát, a tetejét leöntjük csokibevonóval (egy púpozott evőkanál margarint megolvasztunk, és belekeverjük a felkockázott csokit).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a receptet egy német oldalon találtam, és mivel az elkészítése könnyűnek tűnt, karácsony alkalmából kipróbáltam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!