r
Nosalty Logó

Laktóz- és gluténmentes sport szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bambi46
Laktóz- és gluténmentes sport szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 338 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4068 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 183 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 338 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    180.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5421.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1184 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    2384 mg
  • Nátrium
    1241 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    489.5 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1121 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    885 micro
Összesen 4068 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A margarint olvasszuk össze az étcsokival alacsony fokozaton a mikróban (vagy tűzhelyen).
  2. Amíg kicsit hűl a csokis margarin, szitáljuk össze a száraz hozzávalókat - lisztek, sütőpor, szódabikarbóna, kakaópor és útifűmaghéj.
  3. A szobahőmérsékletű tojásokat válasszuk ketté, és a tojásfehérjét verjük kemény habbá. Majd a tojássárgákat a "cukorral" kicsit habosítsuk fel.
  4. A tojássárgához dolgozzuk hozzá a csokis margarint, majd öntsük fel a tejjel (ami lehetőleg ne legyen hideg).
  5. Ehhez az egyveleghez öntsük a lisztes keveréket, és a robotgéppel szépen keverjük egyneművé, majd óvatosan forgassuk hozzá a tojásfehérjehabot.
  6. Kivajazott-lisztezett, 20x30 centis, magasabb falú tepsibe öntve, 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük. Mivel brownie jellegű a tészta, így nem baj, ha a tűpróbánál még ragadnak rá szemcsék.

Krém

  1. A 2 csomag pudingporból és a "cukorból" főzzünk krémet.
  2. Az elkészült forró pudingba tördeljük bele az étcsokit, és kavargassuk, amíg bele nem olvad teljesen.
  3. A tejszínből verjünk kemény habot a habfixáló segítségével.
  4. Ha a puding már langyos, keverjük el benne az aromát. Ízlés szerint mehet bele több is, vagy használhatunk rendes rumot, sütőrumot is.
  5. Ha úgy ítéljük meg, hogy még egy kis "keménységet" elbír a kihűlt puding, akkor hozzákeverhetünk 1 csomag zselatinfixet, így tuti nem lesz később sem folyós. Majd ezt követően lazán összeforgatjuk a tejszínhabbal, és a krémet a tészta tetejére simítjuk. (Ha nem szeretnénk tejszínhabbal bíbelődni, akkor 1 evőkanál margarint is belekeverhetünk a krémbe helyette - amíg langyos).
  6. Az elkészült sütit pár órán át a hűtőben pihentetjük. A tetejét lehet díszíteni csokiforgáccsal vagy kakaóporral is.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 15181
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Laktóz- és gluténmentes sport szelet
Bambi46 11 recept

Finom, puha, brownie jellegű tésztán csücsülő rumos csokikrémes süti. Ha nagyon csokisan szeretitek a sütiket, akkor az étcsoki mennyiségét a tésztában és a krémben is lehet pár kockával megtoldani. :)  

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...