r
Nosalty Logó

Lajcsi szelet Nikóka konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nikóka
Lajcsi szelet Nikóka konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

766
Kalória
10.7g
Fehérje
107.2g
Szénhidrátok
32.7g
Zsír
25g
Víz
61g
Koleszterin
2.9g
Rost
59.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Bevonáshoz

Összesen 766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Bevonáshoz

Összesen 9192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Bevonáshoz

Összesen 300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.5 g

Zsír

  • Összesen
    392.6 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7390.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    1470 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    1520 mg
  • Nátrium
    3587 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1286.7 g
  • Cukor
    713 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    300 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    359 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3151 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2296 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 9192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 300 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A margarint a mézzel melegítsük, amíg felolvad, de ne legyen forró.
  2. A többi szárazanyagot keverjük el, majd öntsük hozzá a kissé felvert tojásokat az olvasztott mézes margarinnal. Alaposan gyúrjuk össze, három részre osszuk el a tésztát, majd pihentessük kb. 20 percig.
  3. Szilikonos sütőpapíron nyújtsuk ki, és ezen süssük meg. Előmelegített sütőben 170 fokon, légkeverésen, kb. 10-12 perc alatt.

Krémhez

  1. A vaníliás pudingot fél liter tejben 10 dkg cukorral főzzük meg.
  2. A puncs pudingot is a másik fél liter tejben a maradék cukorral főzzük meg.
  3. A margarint habosítsuk ki, majd felét a egyik pudinghoz, felét a másik pudinghoz keverjük hozzá.
  4. A kihűlt lapokat töltsük meg. Kenjük a vaníliás krémet az egyik lapra, erre jön a másik lap, erre pedig kenjük rá a puncskrémet, és a tetejére nyomjuk rá a harmadik lapot.
  5. A kész sütit tegyük egy éjszakára hűtőbe, hogy megpuhuljon, és szépen lehessen szeletelni.

Bevonáshoz

  1. A tortabevonót gőz fölött olvasszuk meg, ha sűrűnek gondoljuk, tegyünk hozzá 1-2 evőkanál étolajat.
  2. Ezzel kenjük meg a süti tetejét, és ha megdermedt a csoki, akkor szeleteljük tetszés szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35×40

Ez az egyik legkedveltebb lakodalmi süti. Nem túl krémes, egyszerű és finom. Nálunk ez a kislányom egyik kedvence.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Nosalty

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!