Lagzis barack
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
75g cukor290 kcal
-
50g sertészsír451 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
175g finomliszt637 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
63g tej35 kcal
-
1g só0 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A töltelékhez
-
25g dió164 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
6 kcal
-
13g feketekávé1 kcal
-
14 kcal
-
2g rum5 kcal
A díszítéshez
-
10g vérnarancs aroma0 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
8g marcipán35 kcal
Összesen
1812
kcal
- 7% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
300g cukor1161 kcal
-
200g sertészsír1804 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
700g finomliszt2548 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
250g tej140 kcal
-
4g só0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
-
100g dió654 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
23 kcal
-
50g feketekávé5 kcal
-
56 kcal
-
8g rum18 kcal
A díszítéshez
-
38g vérnarancs aroma0 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
30g marcipán139 kcal
Összesen
7243
kcal
- 7% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
15.6g cukor60 kcal
-
10.4g sertészsír94 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
36.4g finomliszt133 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
13g tej7 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.8g sertészsír7 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
A töltelékhez
-
5.2g dió34 kcal
-
2.1g porcukor8 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
2.6g feketekávé0 kcal
-
3 kcal
-
0.4g rum1 kcal
A díszítéshez
-
0 kcal
-
2.1g tojásfehérje1 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
1.6g marcipán7 kcal
Összesen
376
kcal
- 7% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.9 g
Zsír
-
Összesen 77.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1871.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 363 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 638 mg
-
Nátrium 687 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 250.3 g
-
Cukor 108 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 51.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
1812
kcal
- 7% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111.5 g
Zsír
-
Összesen 310.7 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 76 g
-
Koleszterin 638 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7486.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 282 mg
-
Kálcium 1451 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 417 mg
-
Foszfor 2551 mg
-
Nátrium 2747 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1001.4 g
-
Cukor 430 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 206.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 307 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 350 micro
-
Kolin: 553 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 579 micro
Összesen
7243
kcal
- 7% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
376
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg cukor
-
20 dkg sertészsír
-
2 db tojássárgája
-
70 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
2.5 dl tej
-
1 kávéskanál só
A töltelékhez
-
4 dkg porcukor
-
1 dkg cukrozatlan kakaópor
-
0.5 dl feketekávé
-
1 ek sárgabaracklekvár
A díszítéshez
-
38 ml vérnarancs aroma
-
1 db tojásfehérje
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a cukrot, a zsírt, a tojássárgákat és 3 ek lisztet egy tálban elkeverjük, és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.
- A maradék lisztet elvegyítjük a sütőporral és a sóval, majd a zsíros részhez adva 2 dl tejjel tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, hozzáadjuk a többi tejet is. Képlékeny, denem túl lágy tésztát kell kapnunk, amiből dió nagyságú golyókat formálunk.
- A golyókat sütőpapírral fedett vagy zsírozott-lisztezett tepsibe helyezzük, egymástól olyan távolságra, hogy ne tudjanak összesülni. Sütőben egészen világosbarnára sütjük őket. Akkor jó, ha a sütőpapírról megemelve a talpának van egy kis színe (kb. 15-18 perc).
- Még melegen, egy kiskanál segítségével óvatosan kikaparjuk a még puha tészta közepét. Az így kapott morzsát is felhasználjuk a töltelékhez.
- A töltelék elkészítéséhez az összes hozzávalót képlékeny masszává gyúrjuk. Az így kapott masszával összeragasztunk két fél barackot. A vérnarancsaromát egy kis tálkába borítjuk, és foltokban megkenjük vele a barackok felületét. Utána tojásfehérjével is megkenjük, és gyorsan kristálycukorba forgatjuk.
- A barack leveleként marcipánlevelet készítünk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 18 perc
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 78
- Össznézettség: 31506
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 18.
Ajánló
Jellemzően lakodalmakban előforduló sütemény, de különleges alkalmakra, vendégváró sütiként is jó szolgálatot tesz, mert rendkívül mutatós. Ez a mennyiség 24 betöltött barackhoz elegendő.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
A lánybúcsú után eljött az esküvő ideje is! A kedves ismerősöm lagzijára készülődvén rögtön ez a süti jutott először eszembe! Ez volt az, amit kislánykoromban mindig csodáltam: hogyan készülhet el?! Háááát, elröpült az idő felettem is, és megtudtam, hogyan kell "odavarázsolni" az asztalra a sütis barackokat!