r
Nosalty Logó

Lagzikalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DrHouse
Lagzikalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1110 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 1110 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4290.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    387 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1502 mg
  • Nátrium
    1814 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    803.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    642 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 4439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A tojást, a sót, a cukrot, a zsírt, és az élesztős tejet beleöntjük egy tálba, beletesszük a szegfűszeget, a lisztet, és a tésztát bedagasztjuk.Meleg helyen, kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük.
  3. Amegkelt tésztát gyúródeszkán átgyúrjuk, és 10-15 percet pihentetjük, majd 20 kicsi, egyenlő részre vágjuk.
  4. 4 egyenlő hosszúságú rudat sodrunk. Kettőt a tepsibe teszünk párhuzamosan, majd erre merőlegesenamásik kettő rudat. A metszéspontoknál tekerünk egyet a tésztán úgy, hogy a közepén egy négyzet maradjon. A rudak végeit összetekerjük úgy, hogy egy kört kapjunk.
  5. Az 5. rudat olyan hosszúra sodorjuk, hogy az előzőeket kőrbeérje.
  6. A tetejét megkenjük tojással, és előmelegített sütőben megsütjük attól függően, hogy milyen vastagra sodortuk a rudakat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2955
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lagzikalács
DrHouse 30 recept

Régen,  nálunk, a lakodalmas háznál készítettek ilyen kalácsot. A lakodalom előtti héten ezzel kínálták azokat a vendégeket, akik  nászajándékot vittek. A lakodalomban pedig az asztalra került úgy, hogy egy -egy kalácsot a borosüveg nyakára húztak. Sima kelt tészta, csak kicsit másként:) Anyukám a lekváros buktát is így készíti, csak akkor az őrölt szegfűszeget kihagyja belőle. Ebből a mennyiségből kb. 5 db kalács készíthető.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...