r
Nosalty Logó

Kürtőskalács Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Kürtőskalács Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A kalácshoz

Az ízesítéshez

Összesen 648 kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A kalácshoz

Az ízesítéshez

Összesen 2593 kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A kalácshoz

Az ízesítéshez

Összesen 286 kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 648 kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1587.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.2 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 2593 kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

A kalácshoz

Az ízesítéshez

Elkészítés

A kalácshoz

  1. A langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, és az olajat, tojást, lisztet, reszelt citromhéjat, sót is hozzáadjuk, megdagasztjuk, kelesztjük 1 órán keresztül.
  2. Ha megkelt, lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, négy részre osztjuk. Minden adagot hosszú, keskeny csíkká sodrunk, amit aztán egy alufóliával borított hengerre (nekem ez egy fém kávésdoboz volt) feltekerünk, rásimítjuk úgy, hogy a tésztaszélek fedjék egymást, összeérjenek.
  3. Tetszés szerint cukorba, fahéjba, kókuszreszelékbe, vagy bármibe alaposan belehengergetjük és grillen megsütjük.
  4. Melegen fogyasztjuk. Ha nem fogy el mind, kihűlés után befóliázva aznap még bőven fogyasztható.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 271
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 34551
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kürtőskalács Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Vettem egy kis forgó grillt, amibe csirkét, saslikot, gyrost lehet sütni. Mikor megláttam, azonnal tudtam, hogy én kürtöskalácsot sütök vele, - főleg, hogy ugyanott láttam kürtöskalácssütőt háromszor drágábban. Na -gondoltam,- velem ugyan nem babráltok ki. A prototípus kicsit elszakadozott, de a többi sikerült. Küllemileg még van mit javítani (szerintem csak egy másik henger kérdése az egész), de ízben jó volt. Mivel ilyen-olyan ízű szirupokat tartok a hűtőszekrényemben, rákentem azt is, és azután hempergettem a cukorba, így még ínycsiklandóbb lett. Igaz, nem 2 perc alatt sült meg, mint az utcai árusoknál, hanem beletelt 10 percbe is, de szerintem finomabb volt. Nagy szomorúságomra az elszakadozott prototípust gyorsan eltüntettem a világ szeme elől (pedig most fogytam egy kicsit), de hát nem lehet csúfoskodni egy elszakadt kaláccsal. Igazi bírám a fiam, aki, ha nem jó valami, akkor biztosan ott hagyja, de ezt elfogyasztotta.

Hozzávalók

A kalácshoz

Az ízesítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...