r
Nosalty Logó

Kulák kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ildikó79
Kulák kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1465 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 8793 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    808.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 1465 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.2 g

Zsír

  • Összesen
    398.4 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4852.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    447 mg
  • Kálcium
    1041 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    2252 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1133.1 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1678 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    87 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1413 micro
  • Kolin:
    785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1172 micro
Összesen 8793 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a tejjel és a cukorral megfutattjuk.
  2. Míg fut az élesztő, az idő alatt az olajban a szendvicsvajat felolvasztjuk.
  3. Hozzáadjuk a liszthez az élesztőt, tojást, 3 ek olajat, ami a 2 dl-en felül van és a csipet sót. Jó hólyagosra dagasztjuk, közben a szendvicsvajas keverékből apránkét 2-3 ek-nyit hozzáadunk egyenként a tésztához, és azzal dagasztjuk tovább.
  4. Ha kész, 6 cipóra osztjuk, és lisztezett deszkára tesszük, és mindegyik cipóból kis fészekszerű formát csinálunk, meglocsoljuk 1 ek vajas olajjal, 20 percig állni hagyjuk.
  5. Egy konyharuha segítségével, amit nem sajnálunk, hogy zsíros lesz, kinyújtjuk rajta a tésztát a kezünkkel, mint a rétest, nem baj, ha kiszakad, és megszórjuk mazsolával, majd a konyharuha segítségével feltekerjük patkó alakot kialakítva. Tepsibe tesszük, amit megkenünk olvasztott vajas keverékkel.
  6. 1 órát letakarva langyos helyen megkelesztjük, és előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütésen készre sütjük.
  7. Ha kész, papírtörlővel letakarva hagyjuk kihűlni, és nem kell vágni, hanem törni kell. Lehet kakaósat is csinálni, csak az nem kel meg annyira, kicsit sűrűbb lesz tőle a tészta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3092
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kulák kalács
Ildikó79 41 recept

Nagymamámtól való a recept, hogy honnan kapta a nevét, azt nem tudom, de nálunk karácsony nem múlt el nélküle, nagyon finom és laktató tészta. Sajnos a szendvicsvaj nehezen beszerezhető, én most szlovák kenhető növényi zsiradékot használtam hozzá, és azzal is jó. Másfajta margarin vagy vaj nem jó hozzá, olyan kell, ami kicsit írós, mert ha másfélét használunk, sűrű lesz tőle a tészta. Lehet fele mennyiséget is csinálni, abból is 3 patkó lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...