r
Nosalty Logó

Kukoricás-sajtos rozsmuffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kukoricás-sajtos rozsmuffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 519 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2066 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1770.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 519 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7083.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    2069 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    2562 mg
  • Nátrium
    1909 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    611 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1742 micro
Összesen 2066 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle lisztet összekeverjk a sütőporral, a sóval, a lereszelt sajt felével és a kukoricával.
  2. Egy másik tálban homogén masszává dolgozzuk össze a tojást, a joghurtot, a mustárt és az olajat.
  3. A joghurtos masszát ráöntjük a lisztes keverékre, majd alaposan összekeverjük egymással a kettőt, figyelve arra, hogy a kukoricaszemek ne törjenek össze.
  4. A papírral bélelt muffinformákat megtöltjük a masszával, majd a muffinok tetejére szórjuk a lenmagot, a szezámmagot, végül a reszelt sajt másik felét.
  5. Előmelegített sütőben kb. 22 perc alatt megsül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7219
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 02.

Ajánló

Friss zöldségekkel, salátával tálalva a legfinomabb!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saját ötlet alapján. A megadott mennyiségek kb 12 db muffinhoz elegendők. Tele lehet tölteni a formákat, mert a muffinok sütés közben csak minimálisan emelkednek meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...