Kukoricás palacsinta karamellizált hagymával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
A palacsintatésztához
-
133g csemegekukorica115 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
17g kukoricaliszt61 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
A karamellizált hagymához
-
90g lilahagyma33 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
47 kcal
-
9g vaj67 kcal
A tálaláshoz
-
20g tejföl40 kcal
Összesen
748
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
A palacsintatésztához
-
400g csemegekukorica344 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
50g kukoricaliszt182 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A karamellizált hagymához
-
270g lilahagyma98 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
28g vaj201 kcal
A tálaláshoz
-
60g tejföl119 kcal
Összesen
2241
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
A palacsintatésztához
-
35.1g csemegekukorica30 kcal
-
14.5g tojás18 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4.4g kukoricaliszt16 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
7.5g napraforgó olaj66 kcal
A karamellizált hagymához
-
23.7g lilahagyma9 kcal
-
0.5g kakukkfű1 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
A tálaláshoz
-
5.3g tejföl10 kcal
Összesen
197
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 52.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 212 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 813.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 233.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 158 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1110 micro
Összesen
748
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 45.8 g
Zsír
-
Összesen 157.2 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 636 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2440.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 471 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 266 mg
-
Foszfor 1150 mg
-
Nátrium 461 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181.8 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 700.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 549 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 384 micro
-
Kolin: 561 mg
-
Retinol - A vitamin: 493 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 422 micro
-
β-crypt 475 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3331 micro
Összesen
2241
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 293 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
A palacsintatésztához
-
40 dkg csemegekukorica
-
3 db tojás
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
5 dkg kukoricaliszt
-
1 tk sütőpor
-
1 dl napraforgó olaj
A karamellizált hagymához
-
3 közepes fej lilahagyma
-
2 szál kakukkfű
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek vaj
A tálaláshoz
-
3 ek tejföl
Elkészítés
A palacsintatésztához
- A lecsepegtetett kukoricát a tojások sárgájával és a fokhagymákkal turmixban pépesítjük.
- A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
- A kétféle lisztet és a sütőport elvegyítjük, hozzáadjuk a sót és a borsot is.
- A tojásos kukoricapéphez felváltva óvatosan hozzádolgozzuk a lisztes egyveleget és a kemény habot.
- Egy nagy serpenyőben olajat melegítünk (nem kell, hogy túl forró legyen, mert akkor nem sül át a palacsinták belseje, kívülről viszont megég). Evőkanálnyi kupacokat pottyantunk a tésztából az olajba, és néhány perc alatt a palacsinták mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Konyhai papírtörlővel leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot. Addig ismételjük, amíg a tészta el nem fogy.
- A karamellizált hagymához a megpucolt lilahagymát keskeny karikákra vágjuk. Serpenyőben összemelegítjük a vajat és az olajat, beledobjuk a hagymakarikákat, az ágakról leszedett kakukkfű levélkéket és lefedve, kis lángon kb. 10 percig pároljuk. Majd fedő nélkül újabb 10 percig, néha megkeverve karamellizáljuk a hagymát.
- A forró kukoricás korongokat a karamellizált hagymával a tetejükön, tejföllel meglocsolva tálaljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 384
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 29631
- Feltöltés dátuma: 2008. november 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Gyorsan, valami finomat! jelszóval készültek az alábbi sós palacsinták.