r
Nosalty Logó

Kukoricás-csirkés quiche zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angiebaba
Kukoricás-csirkés quiche zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 488 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2922 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    726 micro
  • β-crypt
    134 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1455 micro
Összesen 488 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    180 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4396.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1244 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1626 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1342.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1572 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    632 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    518 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1173 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    4356 micro
  • β-crypt
    807 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8731 micro
Összesen 2922 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése: a liszthez adjuk a sót, majd elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott vajat, végül apránként hozzáadjuk a hideg vizet, és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Folpackba csomagoljuk, és fél óráig hűtjük. Közben elkészítjük a tölteléket.
  2. A zöldségeket és a húst megmossuk. A hagymát vékonyra karikázzuk, a padlizsánt, a paprikát, a csirkemellet kis kockákra vágjuk. A cukkinit almareszelőn lereszeljük. A kukoricát megfőzzük, majd a szemeket lemorzsoljuk a csőről.
  3. Egy serpenyőt felhevítünk, és az olajon megpároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a csirkemellet, és megpirítjuk. Ezt követően mehetnek bele a zöldségek (a főtt kukoricával együtt), ill. a zúzott fokhagyma is. Sózzuk, borsozzuk, és megpároljuk nagyjából 20 perc alatt.
  4. A tojásokat felhabosítjuk, összekeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk a langyosra hűlt zöldségekkel, csirkével.
  5. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk, majd (pite) formába simítjuk, és villával megszurkáljuk. Sütőpapírt terítünk a tésztára, és sütőbabot/lencsét szórunk rá, és 15 percig elősütjük (így nem púposodik fel). A sütőpapírt és a nehezéket leszedjük, ráöntjük a tölteléket, majd megszórjuk a reszelt parmezánnal, és további 20 percig sütjük.
  6. Langyosan, hidegen, melegen fogyaszthatjuk, finom kevert zöldsalátával is!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9204
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angiebaba 4 recept

A receptet egy tavalyi (2011. aug. 22) Nők Lapjában találtam, de csak most sütöttem meg. Nálunk annyiban változott a recept, hogy nem került bele padlizsán, újhagyma hiányában salottahagymát használtam, 20 dkg csirkemell került bele, és csöves főtt kukorica helyett csak mirelit kukoricát főztem elő. A végeredmény így is mennyei lett, (hivatásos) szakács férjem is szuperlatívuszokban nyilatkozott róla.:-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...