Kukoricás-csirkés quiche zöldségekkel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Angiebaba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
33g finomliszt121 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
7g víz0 kcal
A töltelékhez
-
77g újhagyma15 kcal
-
47g padlizsán11 kcal
-
27g pritaminpaprika6 kcal
-
17g csirkemellfilé20 kcal
-
33g cukkini5 kcal
-
7g olívaolaj59 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g csöves kukorica19 kcal
-
42g főzőtejszín55 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
33 kcal
Összesen
488
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
40g víz0 kcal
A töltelékhez
-
460g újhagyma88 kcal
-
280g padlizsán67 kcal
-
160g pritaminpaprika34 kcal
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
270g csöves kukorica116 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
2922
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
8.8g finomliszt32 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.4g vaj32 kcal
-
1.8g víz0 kcal
A töltelékhez
-
20.3g újhagyma4 kcal
-
12.4g padlizsán3 kcal
-
7.1g pritaminpaprika2 kcal
-
4.4g csirkemellfilé5 kcal
-
8.8g cukkini1 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11.9g csöves kukorica5 kcal
-
11g főzőtejszín14 kcal
-
4.9g tojás6 kcal
-
2.2g parmezán sajt9 kcal
Összesen
129
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 732.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 271 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 223.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 262 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 726 micro
-
β-crypt 134 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1455 micro
Összesen
488
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 97.7 g
Zsír
-
Összesen 180 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 770 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4396.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 1244 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 326 mg
-
Foszfor 1626 mg
-
Nátrium 1030 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 241.6 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1342.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1572 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 272 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 632 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 518 micro
-
Kolin: 552 mg
-
Retinol - A vitamin: 1173 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 4356 micro
-
β-crypt 807 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8731 micro
Összesen
2922
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 386 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
2 csipet só
-
10 dkg vaj
-
5 ek víz
A töltelékhez
-
5 db újhagyma
-
1 kis db padlizsán
-
1 db pritaminpaprika
-
10 dkg csirkemellfilé
-
1 db cukkini
-
5 ek olívaolaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db csöves kukorica
-
2.5 dl főzőtejszín
-
2 db tojás
-
5 dkg parmezán sajt
Elkészítés
A tésztához
- A tészta elkészítése: a liszthez adjuk a sót, majd elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott vajat, végül apránként hozzáadjuk a hideg vizet, és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Folpackba csomagoljuk, és fél óráig hűtjük. Közben elkészítjük a tölteléket.
- A zöldségeket és a húst megmossuk. A hagymát vékonyra karikázzuk, a padlizsánt, a paprikát, a csirkemellet kis kockákra vágjuk. A cukkinit almareszelőn lereszeljük. A kukoricát megfőzzük, majd a szemeket lemorzsoljuk a csőről.
- Egy serpenyőt felhevítünk, és az olajon megpároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a csirkemellet, és megpirítjuk. Ezt követően mehetnek bele a zöldségek (a főtt kukoricával együtt), ill. a zúzott fokhagyma is. Sózzuk, borsozzuk, és megpároljuk nagyjából 20 perc alatt.
- A tojásokat felhabosítjuk, összekeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk a langyosra hűlt zöldségekkel, csirkével.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk, majd (pite) formába simítjuk, és villával megszurkáljuk. Sütőpapírt terítünk a tésztára, és sütőbabot/lencsét szórunk rá, és 15 percig elősütjük (így nem púposodik fel). A sütőpapírt és a nehezéket leszedjük, ráöntjük a tölteléket, majd megszórjuk a reszelt parmezánnal, és további 20 percig sütjük.
- Langyosan, hidegen, melegen fogyaszthatjuk, finom kevert zöldsalátával is!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 121
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 9204
- Feltöltés dátuma: 2013. február 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Angiebaba
4 recept
A receptet egy tavalyi (2011. aug. 22) Nők Lapjában találtam, de csak most sütöttem meg. Nálunk annyiban változott a recept, hogy nem került bele padlizsán, újhagyma hiányában salottahagymát használtam, 20 dkg csirkemell került bele, és csöves főtt kukorica helyett csak mirelit kukoricát főztem elő. A végeredmény így is mennyei lett, (hivatásos) szakács férjem is szuperlatívuszokban nyilatkozott róla.:-)