Kukoricalisztes rántott sajt lencsével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marcell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 13% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 20% Zsír
Lencséhez
-
50g vöröslencse179 kcal
-
75g víz0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
0g koriandermag1 kcal
-
0g kardamom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Sajthoz
-
125g trappista sajt440 kcal
-
19g kukoricaliszt68 kcal
-
0 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
106g napraforgó olaj235 kcal
Összesen
1034
kcal
- 13% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 20% Zsír
Lencséhez
-
200g vöröslencse716 kcal
-
300g víz0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
1g koriandermag3 kcal
-
1g kardamom3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Sajthoz
-
500g trappista sajt1760 kcal
-
75g kukoricaliszt272 kcal
-
0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
Összesen
4136
kcal
- 13% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 20% Zsír
Lencséhez
-
10.9g vöröslencse39 kcal
-
16.3g víz0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.5g leveskocka2 kcal
-
0.1g koriandermag0 kcal
-
0.1g kardamom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.4g petrezselyem1 kcal
Sajthoz
-
27.2g trappista sajt96 kcal
-
4.1g kukoricaliszt15 kcal
-
0 kcal
-
9g tojás11 kcal
-
23.1g napraforgó olaj51 kcal
Összesen
226
kcal
- 13% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 48.7 g
Zsír
-
Összesen 71.8 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 289 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2896.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 912 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 729 mg
-
Nátrium 1117 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 194.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 501 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 192 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 449 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 623 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 810 micro
Összesen
1034
kcal
- 13% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 194.7 g
Zsír
-
Összesen 287.2 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 1155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11584.5 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 3646 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 366 mg
-
Foszfor 2917 mg
-
Nátrium 4467 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 204.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 777.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2003 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 49 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 224 micro
-
K vitamin: 766 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 772 micro
-
Kolin: 523 mg
-
Retinol - A vitamin: 1797 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2492 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3242 micro
Összesen
4136
kcal
- 13% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 630.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
226
kcal
Hozzávalók
Lencséhez
-
200 g vöröslencse
-
300 ml víz
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
1 db vöröshagyma
-
1 db leveskocka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Sajthoz
-
500 g trappista sajt
-
5 evőkanál kukoricaliszt
-
0.5 kávéskanál csípős paprikakrém
-
3 db tojás
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Lencséhez
- Lencse: vékony csíkokra vágjuk a hagymát, és apróra a fokhagymát.
- Felforrósítjuk a wokot, és öntünk bele kb. 2 ek olívaolajat (serpenyőben is ugyanolyan jó). Ha már forró az olaj, beletesszük a hagymát, majd a fokhagymát, és 1-2 percig dinszteljük.
- Amíg a hagyma dinsztelődik, a 300 ml vizet felforraljuk, és beledobjuk a húsleves kockát.
- Megőröljük a koriandert és a kardamomot, ha csak már eleve nem így vettük, és ezt hozzáadjuk a húsleves alapléhez, majd félretesszük használatig az alaplevet.
- Ha a hagyma megdinsztelődött, beleszórjuk a wokba a 200 g vöröslencsét, majd kb. 1-2 percig pirítjuk.
- Ha jónak találjuk, hozzáöntjük a 300 ml húsleves alaplét, és kb. 10-15 percig pároljuk fedő alatt.
- Vigyázzunk, ne főzelékesre pároljuk, hanem pont roppanósra, ne főzzük agyon a lencsét, ezért a 10-15 perc lehet változó is!!!
- Ha megpárolódott a lencse, sózzuk, borsozzuk, és apróra vágott petrezselyemzöldet keverünk hozzá.
Sajthoz
- Felszeleteljük a sajtot. Előkészítünk 2 tányért, az egyikbe a kukoricaliszt, a másikba a tojások.
- A tojásokhoz csípős paprikakrémet keverünk. (Aki csípősen szereti, tegyen bele többet, én kb. fél evőkanálnyit kevertem a tojáshoz.)
- Majd duplán panírozzuk (liszt, tojás, liszt, tojás, liszt).
- Bő olajban aranybarnára sütjük.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4615
- Feltöltés dátuma: 2013. június 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcell
2 recept
Volt itthon vöröslencse, de nem szerettem volna belőle főzeléket főzni, és mindenhol csak köretként szerepelt. Ezért gondolkoztam, hogy mi illene hozzá, aztán kitaláltam, hogy ez a kukoricalisztes, enyhén csípős sajt tökéletes.