r
Nosalty Logó

Kukoricás-újhagymás lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Kukoricás-újhagymás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1996 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    139 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1378 micro
Összesen 333 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3332.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    749 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1481 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1024.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1019 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    697 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    528 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    700 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    3384 micro
  • β-crypt
    831 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8266 micro
Összesen 1996 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgákat a tejszínnel, a vízzel, a liszttel, a sütőporral és a fűszerekkel csomómentesre keverjük.
  2. A kukoricát alaposan lecsepegtetjük, az újhagymát pedig felkarikázzuk, majd mindkettőt belekeverjük a tésztába.
  3. A tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, majd 2-3 adagban a tésztamasszához forgatjuk.
  4. Egy nagy tepsit kivajazunk (használhatunk háztepsit is, ekkor elég a sütőpapír), majd beletöltjük a tésztát és elegyengetjük a tetejét. A maradék vajat rácsipkedjük, és így küldjük sütőbe.
  5. 200 fokon, nagyjából 25 percig sütjük, ha nagyon barnulna a teteje, akkor fedjük le alufóliával.
  6. A kész lepényt hagyjuk langyosra hűlni, majd felszeleteljük és tálaljuk. (Mivel nagyon lágy a tésztája, az első négyzet lehet nem lesz a legszebb, de utána a többinek jól alá lehet nyúlni egy spatulával vagy késsel.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2103
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 12.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Kukoricás-újhagymás lepény
Rosanics Petra 351 recept

Ezt a csudaegyszerű és légiesen puha kukoricás lepényt percek alatt összedobhatjuk, így fél óra alatt csodás ebédet vagy vacsorát varázsolhatunk pár egyszerű alapanyagból. A kukoricát másmilyen főtt hüvelyesre is cserélhetjük, de akár zöldségekkel is turbózhatjuk, így köretként és könnyed főételként egyaránt helyt tudnak állni ezek a helyes lepénykék.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...