Kucsmagombás-medvehagymás pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
69g leveles tészta255 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
75g kucsmagomba23 kcal
-
25g csiperkegomba5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
16g medvehagyma23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
602
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
300g kucsmagomba93 kcal
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2412
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
21.9g leveles tészta81 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
4.5g salottahagyma3 kcal
-
23.9g kucsmagomba7 kcal
-
2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
17.5g tojás22 kcal
-
15.9g habtejszín47 kcal
-
5.2g medvehagyma7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
191
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 44.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 769.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 326 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 178.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 207 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 248 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
Összesen
602
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.1 g
Zsír
-
Összesen 178.1 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 985 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3078.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 519 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 1305 mg
-
Nátrium 980 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 714.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1005 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 830 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 644 mg
-
Retinol - A vitamin: 992 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 988 micro
Összesen
2412
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
-
1 csomag leveles tészta
-
2 dkg vaj
-
2 ek olívaolaj
-
2 db salottahagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
4 db tojás
-
2 dl habtejszín
-
1 csokor medvehagyma
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A leveles tésztát letekerjük, és kibélelünk vele egy piteformát.
- Sütőpapírt helyezünk rá, megtöltjük rizzsel vagy száraz borsóval (ezt főzésre már ne használjuk, de félretehetjük vakon sütésre).
- 10-12 percig vakon elősütjük a tésztát 220 Celsius-fokra előmelegített sütőben, így biztosítva, hogy az alja ne púposodjon fel és ne legyen „szalonnás”.
- Közben elkészítjük a kucsmagombás tölteléket: a vaj-olívaolaj keverékén megdinszteljük az aprított hagymát, hozzáadjuk a felcsíkozott kucsma- és csiperkegombát, hozzáreszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk, hogy a gomba levet eresszen, majd megpuhuljon.
- Ha elfőtt a leve, hagyjuk hűlni, közben felverjük a tojásokat, belekeverjük a tejszínt meg az aprított medvehagymát, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a dinsztelt gombával.
- Belekanalazzuk a tölteléket a piteformában várakozó elősütött tésztára, betoljuk a 220 fokos sütőbe, és 25-30 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
- Ha megsült, levágjuk a tészta lelógó széleit, és szeletelve, langyosan tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6223
- Feltöltés dátuma: 2013. április 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A tavaszban a legjobb, hogy van újra friss kucsmagomba, csalán, turbolya, medvehagyma, és pár napja már csigát is lehet gyűjteni. Szeretek a piacon kapható szezonális zöldségekből-gyümölcsökből főzni, de még jobban szeretem, ha a réten vagy erdőben gyűjtött hozzávalókból kerekedik pompás ebéd. Egy finom csalán- vagy turbolyakrémleves után (melyhez nem kell sok minden, csak egy hagyma, két krumpli meg egy nagy csokor friss, zsenge csalán vagy turbolya és némi alaplé) laktató tavaszi főfogás lehet az alábbi kucsmagombás, medvehagymás pite.