r
Nosalty Logó

Kucsmagombás-medvehagymás pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kucsmagombás-medvehagymás pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

602
Kalória
15.8g
Fehérje
38g
Szénhidrátok
44.5g
Zsír
178.6g
Víz
246.3g
Koleszterin
3.8g
Rost
4.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 602 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2412 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    178.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    207 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 602 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    178.1 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    985 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3078.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1305 mg
  • Nátrium
    980 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    714.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1005 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    830 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    644 mg
  • Retinol - A vitamin:
    992 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    988 micro
Összesen 2412 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

  1. A leveles tésztát letekerjük, és kibélelünk vele egy piteformát.
  2. Sütőpapírt helyezünk rá, megtöltjük rizzsel vagy száraz borsóval (ezt főzésre már ne használjuk, de félretehetjük vakon sütésre).
  3. 10-12 percig vakon elősütjük a tésztát 220 Celsius-fokra előmelegített sütőben, így biztosítva, hogy az alja ne púposodjon fel és ne legyen „szalonnás”.
  4. Közben elkészítjük a kucsmagombás tölteléket: a vaj-olívaolaj keverékén megdinszteljük az aprított hagymát, hozzáadjuk a felcsíkozott kucsma- és csiperkegombát, hozzáreszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk, hogy a gomba levet eresszen, majd megpuhuljon.
  5. Ha elfőtt a leve, hagyjuk hűlni, közben felverjük a tojásokat, belekeverjük a tejszínt meg az aprított medvehagymát, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a dinsztelt gombával.
  6. Belekanalazzuk a tölteléket a piteformában várakozó elősütött tésztára, betoljuk a 220 fokos sütőbe, és 25-30 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
  7. Ha megsült, levágjuk a tészta lelógó széleit, és szeletelve, langyosan tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A tavaszban a legjobb, hogy van újra friss kucsmagomba, csalán, turbolya, medvehagyma, és pár napja már csigát is lehet gyűjteni. Szeretek a piacon kapható szezonális zöldségekből-gyümölcsökből főzni, de még jobban szeretem, ha  a réten vagy erdőben gyűjtött  hozzávalókból kerekedik pompás ebéd. Egy finom csalán- vagy turbolyakrémleves után (melyhez nem kell sok minden, csak egy hagyma, két krumpli meg egy nagy csokor friss, zsenge csalán vagy turbolya és némi alaplé) laktató tavaszi főfogás lehet az alábbi kucsmagombás, medvehagymás pite.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!