r
Nosalty Logó

Küchle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Küchle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 700 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2795 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 700 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1938.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    848 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.7 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 2795 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, a közepében mélyedést alakítunk ki, langyos tejet a mélyedésbe öntjük, belemorzsoljuk az élesztőt, kettő kiskanál cukrot hozzáadunk, és összekeverjük kevés lisztel. 10 percig hagyjuk kelni.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egy fakanál segítségével addig dolgozunk, ameddig már a tészta elválik a táltól. (Én ezt a műveletet kézi mixer dagasztó villáival szoktam csinálni, sokkal egyszerűbb.)
  3. Összedolgozás után konyharuhával letakarjuk, és addig pihentetjük a tésztát, ameddig a duplájára kel, kb. 30 perc.
  4. Miután megkelt, kinyújtjuk kb. egy cm vastagra a tésztát, és egy nagyobb szaggatóval (8-9 cm átmerőjű) kiszaggatjuk. Újból pihentetjük.
  5. Magasabb falú edényben fölmelegítjük az étolajat, 180 fok kb. az ideális. Mint a lángost, elkezdjük a közepét kihúzkodni a tésztának, vigyázva arra, hogy ne legyen lyuk rajta. Kb. 2 cm-t elhagyunk a szélén. Ha már forró az étolaj, akkor kisütjük a küchleneket.
  6. A deszkán lévő fele kerüljön először fölülre, majd miután elérte a kívánt színt, átfordítjuk, és a közepébe egy merőkanál segítségével étolajat öntünk azért, hogy ne essen össze a tészta.
  7. Fahéjjal összekevert kristálycukorban forgatjuk, vagy csak porcukorral meghintjük. De kínálhatjuk lekvárral is.
  8. Jó étvágyat kívánok.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2351
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Küchle
Éva házias konyhája 159 recept

Knieküchle, Auszogene, Küchle. Tájegységek szerint másképp nevezik, a mi környékünkön inkább a Küchle elnevezés ismertebb . Egy tradicionális, élesztős tészta  Németországban. Bayern, Franken, Thüringeni részén van inkább hagyománya, de  Ausztriában is készítik. A hagyományos készítés a térdkalácson történő kinyújtás. Nagyobb templomi ünnepnapokon szokták készíteni, de készítik vásárokon is, karácsonyi vásárok, farsang idején. Az illata szinte belengi a teret a vásárokon. Az első utunk, ha olyan alkalom van, hogy árulják, a Küchle-sátort keressük. Mint a strandokon készített lángost, méretben szokták árulni. Fahéjas cukorban hempergetett Küchle, a vékony, ropogós közepével. Hmmm

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...