r
Nosalty Logó

Kubai szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Kubai szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 812 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4870 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 413 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 812 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    283.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3117.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    1456 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    32 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.3 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1259 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    709 micro
Összesen 4870 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 413 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgáját a cukorral és a szobahőmérsékletű vajjal habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a kakaóport, az őrölt mogyorót, a lisztet, melyben elkevertük a szódabikarbónát. Összegyúrjuk.
  3. Egy 22*32 cm-es tepsit kivajazunk, lisztezünk, és egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát. Előmelegített sütőben 170 C fokon 12 percig sütjük.
  4. Amíg sül, felverjük a tojások habját a cukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a mogyorót.
  5. Kivesszük a tésztánkat a sütőből, rákenjük a sárgabaracklekvárt, és óvatosan rákenjük a tojásfehérjénket. Visszatoljuk a sütőbe, és még 12 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22*32
  • Sütés ideje: 24 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5348
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kubai szelet
Kovács Györgyi 57 recept

Most télen több ismerősöm is elhalmozott mogyoróval. Azon kívül, hogy megpucoltuk és megettük, szerettem volna valami mogyorós finomságot sütni. Természetesen megint Nagyi kézzel írott szakácskönyve volt a segítség.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...