r
Nosalty Logó

Krumplis tészta újragondolva

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zsuzsamama56
Krumplis tészta újragondolva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 903 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3613 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2294.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    1693 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1225 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 903 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    136 g

Zsír

  • Összesen
    174.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9176.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    1201 mg
  • Nátrium
    6771 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    373.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    685 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    653 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1216 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    4900 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    688 micro
Összesen 3613 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    290 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a hagymát apróra kockázva megpirítjuk rajta. Fűszerpaprikát és a paradicsompürét hozzákeverjük, és felöntjük kevés vízzel. Sózzuk, borsozzuk, majd a tisztított és kockára vágott burgonyát is hozzáadjuk, és puhára főzzük.
  2. Egy másik serpenyőt veszünk. A kolbászról meleg vízbe mártva fejtjük le könnyedén a bőrét, és aprítóban morzsalékosra aprítjuk a füstölt kolbászhúst. Kevés olajon megpirítjuk, és félretesszük. A paprikás krumplit egy botturmix segítségével krémesre turmixoljuk. Tejföllel dúsítjuk.
  3. Közben forralunk vizet, és a tésztát al dentére főzzük. (A csomagoláson lévő leírás alapján készítsük.) Nem szabad eltörni, mert így összetekerve kerül a tányérra. Ráöntjük a paprikás szószt, és a kolbászmorzsából szórunk rá.
  4. A metélőhagymát forró olajba dobjuk pár másodpercre, hogy ropogós legyen. A lilahagyma felkarikázva, nyersen kerül fel a tetejére, a pár szál ropogós snidlinggel együtt. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7876
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplis tészta újragondolva
Zsuzsamama56 322 recept

Voltaképpen, teljesen mindegy honnét származik a krumplis tészta, generációk nőttek fel rajta. Hipp-hopp, egy kis átalakulás, hogy ne legyen olyan unalmas. A recept Bernáth Józseftől származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...