r
Nosalty Logó

Krumplis-sajtos muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Krumplis-sajtos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 613 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2444 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2120.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    894 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 613 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    127.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    559 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8483.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    2311 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    2282 mg
  • Nátrium
    3578 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    817 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2319 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3044 micro
Összesen 2444 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A muffinsütőt jól kizsírozzuk, és mélyhűtőbe tesszük.
  2. Egy tálban a lisztet elkeverjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, a sütőporral és 10 dkg reszelt sajttal.
  3. Egy másik tálban villával összetörjük a krumplit, hozzáöntjük a felvert tojásokat és az olajat. A tejből kb. fél dl-t megmelegítünk, és feloldjuk benne a leveskockát. Ezt és a maradék tejet is a krumplihoz adjuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk (pl. botmixerrel).
  4. A két tál tartalmát összeöntjük, és gyorsan összekeverjük.
  5. A masszát a muffinformákba töltjük, tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 339
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 23496
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 11.

Ajánló

Melegen a legfinomabb. Csak úgy magában is jó eszegetni, de mártásos húsok mellé köretként is adható, sőt, főzelék mellé feltétnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hogy ne csak mindig édes legyen az a muffin! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...