r
Nosalty Logó

Krumplis rétes savanyú káposztával töltve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
janettaylor
Krumplis rétes savanyú káposztával töltve
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

töltelék

összeállítás

210
Kalória
5.1g
Fehérje
20.2g
Szénhidrátok
12.1g
Zsír
102.4g
Víz
63.4g
Koleszterin
2.5g
Rost
1.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

töltelék

összeállítás

Összesen 210 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

töltelék

összeállítás

Összesen 1886 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

töltelék

összeállítás

Összesen 129 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    102.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 210 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    109.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    571 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4706.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    3515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    921.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1975 micro
Összesen 1886 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

töltelék

  1. A megpucolt krumplit só hozzáadásával felrakjuk főni. Mindeközben a savanyú káposztánkat jól átmossuk, kinyomkodjuk, és 2 evőkanál zsíron elkezdjük dinsztelni. Hozzáadjuk a köményt, a borsot, és elég nagy lángon folyamatos kevergetés mellett pirítjuk.
  2. A krumplit összetörjük, hozzáadjuk a vajat és tejet. Egy szilárdabb krumplipüré a célunk, véletlenül se lágyítsuk el.
  3. A 2 tojás egyikét szétválasztjuk, és a sárgáját félretesszük, a plusz egy tojást és a maradék fehérjét elkeverjük a tejfölünkkel.
  4. Terítsünk le egy tiszta konyharuhát, ezen fogunk a réteslapokkal dolgozni, és ez nyújt segítséget a rétesek feltekerésében is. Megkenjük minden réteslap felső rétegét olajjal, és kettesével összeragasztgatjuk őket. Beletesszük kis csomókban a kihűlt pürét és a káposztát is. A fennmaradó részekbe belepöttyintjük a tejfölös tojást, majd óvatosan a ruha segítségével feltekerjük a 3 rudat.
  5. Nincs más dolgunk, mint egy kizsírozott tepsibe helyezni őket, és lekenni a tetejüket a tojássárgájával.
  6. 180 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  7. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egyszerűen imádom a savanyú káposztát!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!