r
Nosalty Logó

Krumplipürés kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Krumplipürés kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tang zhong

Tészta

Összesen 471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tang zhong

Tészta

Összesen 2824 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tang zhong

Tészta

Összesen 195 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1761.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10569.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    1014 mg
  • Foszfor
    3141 mg
  • Nátrium
    5629 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    551.7 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    576 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1170 micro
Összesen 2824 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tang zhong

  1. A tang zhonghoz 1,2 dl hideg vízben 2 ek tönkölylisztet elkeverünk csomómentesre, majd felforraljuk, egy perc alatt besűrítjük sűrű krém állagúra, amit aztán lehűtünk, úgy használunk a tésztához.

Tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva habosra futtatjuk fel.
  2. Az összes többi hozzávalóval ezt is a kenyérsütőgép üstjébe mérjük, és dagasztó programra kapcsolunk (annyiszor írtam ezt már le, pedig mindig mást sütök).
  3. A megkelt (azért elég lágy) tésztát alaposan lisztezett deszkára borítjuk, áthajtogatjuk finoman, majd elosztjuk 12 részre.
  4. Az egyes tésztadarabokat lisztezett kézzel szétlapogatjuk nagyjából téglalap alakúra (persze nem törekedtem a tökéletességre), és aztán felsodorjuk.
  5. A kifliket bagett sütőbe fektetjük, és a tetejüket megkenjük egy kevés vízzel elkevert íróval, majd a tetejükön néhány (nem túl sikeres) sekély vágást ejtünk (ez nekem nem megy másként).
  6. 25-30 perces újrakelesztés után a 250 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 12-13 perc alatt megsütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x23x2
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3127
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplipürés kifli
Évi néni 1830 recept

Mi más lenne a story, mint hogy elfogyott a kenyerünk, én előkaptam kedvenc játékszereimet (író, tang zhong, tönkölyliszt), és sütöttem. Torma kedvesen csak Tang Zhongnénak hív. De a jó hír, hogy mindig lehet variálni evvel a kevés alapanyaggal is a mindennapi kenyéren, hisz most is került bele jó vajas-zelleres krumplipüré, melynek ebből adódó lágyságát a teljes kiőrlésű liszt egyensúlyozza ki. Kiemelhetném még az író és az "uram" által nyújtott, hosszan friss és lágynak megmaradó tésztát. A kifli most 3 napos, és még mindig puha. Kell ennél többet kínálgatni kis kedvenceimet? Szerintem nem. Aki nem hiszi, járjon utána.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...