r
Nosalty Logó

Krumplipürés kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Krumplipürés kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tang zhong

Tészta

Összesen 471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tang zhong

Tészta

Összesen 2824 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tang zhong

Tészta

Összesen 195 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1761.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10569.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    1014 mg
  • Foszfor
    3141 mg
  • Nátrium
    5629 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    551.7 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    576 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1170 micro
Összesen 2824 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tang zhong

  1. A tang zhonghoz 1,2 dl hideg vízben 2 ek tönkölylisztet elkeverünk csomómentesre, majd felforraljuk, egy perc alatt besűrítjük sűrű krém állagúra, amit aztán lehűtünk, úgy használunk a tésztához.

Tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva habosra futtatjuk fel.
  2. Az összes többi hozzávalóval ezt is a kenyérsütőgép üstjébe mérjük, és dagasztó programra kapcsolunk (annyiszor írtam ezt már le, pedig mindig mást sütök).
  3. A megkelt (azért elég lágy) tésztát alaposan lisztezett deszkára borítjuk, áthajtogatjuk finoman, majd elosztjuk 12 részre.
  4. Az egyes tésztadarabokat lisztezett kézzel szétlapogatjuk nagyjából téglalap alakúra (persze nem törekedtem a tökéletességre), és aztán felsodorjuk.
  5. A kifliket bagett sütőbe fektetjük, és a tetejüket megkenjük egy kevés vízzel elkevert íróval, majd a tetejükön néhány (nem túl sikeres) sekély vágást ejtünk (ez nekem nem megy másként).
  6. 25-30 perces újrakelesztés után a 250 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 12-13 perc alatt megsütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x23x2
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3124
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplipürés kifli
Évi néni 1830 recept

Mi más lenne a story, mint hogy elfogyott a kenyerünk, én előkaptam kedvenc játékszereimet (író, tang zhong, tönkölyliszt), és sütöttem. Torma kedvesen csak Tang Zhongnénak hív. De a jó hír, hogy mindig lehet variálni evvel a kevés alapanyaggal is a mindennapi kenyéren, hisz most is került bele jó vajas-zelleres krumplipüré, melynek ebből adódó lágyságát a teljes kiőrlésű liszt egyensúlyozza ki. Kiemelhetném még az író és az "uram" által nyújtott, hosszan friss és lágynak megmaradó tésztát. A kifli most 3 napos, és még mindig puha. Kell ennél többet kínálgatni kis kedvenceimet? Szerintem nem. Aki nem hiszi, járjon utána.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...