Krumplipürés kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 3% Zsír
Tang zhong
-
20g víz0 kcal
-
17 kcal
Tészta
-
17g tej9 kcal
-
33g író13 kcal
-
50g burgonyapüré57 kcal
-
5 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
2g só0 kcal
-
85 kcal
-
282 kcal
Összesen
471
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 3% Zsír
Tang zhong
-
120g víz0 kcal
-
101 kcal
Tészta
-
100g tej56 kcal
-
200g író80 kcal
-
300g burgonyapüré339 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
11g só0 kcal
-
507 kcal
-
500g tönkölybúza liszt1690 kcal
Összesen
2824
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 3% Zsír
Tang zhong
-
8.3g víz0 kcal
-
2.1g tönkölybúza liszt7 kcal
Tészta
-
6.9g tej4 kcal
-
13.8g író6 kcal
-
20.7g burgonyapüré23 kcal
-
2.1g friss élesztő2 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
35 kcal
-
34.6g tönkölybúza liszt117 kcal
Összesen
195
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1761.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 523 mg
-
Nátrium 938 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 103.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
471
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.8 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10569.1 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 614 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 1014 mg
-
Foszfor 3141 mg
-
Nátrium 5629 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 551.7 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 80 mg
VÍZ
-
Összesen 622.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 576 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1170 micro
Összesen
2824
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 730.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 389 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 43.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
Tang zhong
-
1.2 dl víz
-
2 evőkanál tönkölybúza liszt
Tészta
-
1 dl tej
-
2 dl író
-
3 dkg friss élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
1 ek só
-
50 dkg tönkölybúza liszt
Elkészítés
Tang zhong
- A tang zhonghoz 1,2 dl hideg vízben 2 ek tönkölylisztet elkeverünk csomómentesre, majd felforraljuk, egy perc alatt besűrítjük sűrű krém állagúra, amit aztán lehűtünk, úgy használunk a tésztához.
Tészta
- A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva habosra futtatjuk fel.
- Az összes többi hozzávalóval ezt is a kenyérsütőgép üstjébe mérjük, és dagasztó programra kapcsolunk (annyiszor írtam ezt már le, pedig mindig mást sütök).
- A megkelt (azért elég lágy) tésztát alaposan lisztezett deszkára borítjuk, áthajtogatjuk finoman, majd elosztjuk 12 részre.
- Az egyes tésztadarabokat lisztezett kézzel szétlapogatjuk nagyjából téglalap alakúra (persze nem törekedtem a tökéletességre), és aztán felsodorjuk.
- A kifliket bagett sütőbe fektetjük, és a tetejüket megkenjük egy kevés vízzel elkevert íróval, majd a tetejükön néhány (nem túl sikeres) sekély vágást ejtünk (ez nekem nem megy másként).
- 25-30 perces újrakelesztés után a 250 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 12-13 perc alatt megsütjük őket.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37x23x2
- Sütés ideje: 13 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3125
- Feltöltés dátuma: 2014. január 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Mi más lenne a story, mint hogy elfogyott a kenyerünk, én előkaptam kedvenc játékszereimet (író, tang zhong, tönkölyliszt), és sütöttem. Torma kedvesen csak Tang Zhongnénak hív. De a jó hír, hogy mindig lehet variálni evvel a kevés alapanyaggal is a mindennapi kenyéren, hisz most is került bele jó vajas-zelleres krumplipüré, melynek ebből adódó lágyságát a teljes kiőrlésű liszt egyensúlyozza ki. Kiemelhetném még az író és az "uram" által nyújtott, hosszan friss és lágynak megmaradó tésztát. A kifli most 3 napos, és még mindig puha. Kell ennél többet kínálgatni kis kedvenceimet? Szerintem nem. Aki nem hiszi, járjon utána.