r
Nosalty Logó

Krumplifőzelék újburgonyából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Juhász István
Krumplifőzelék újburgonyából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2335 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1141.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 389 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    107.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6847.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1011 mg
  • Nátrium
    4970 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1251.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    245 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 2335 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyák héját lekapargatjuk, majd alaposan megmossuk, és 1,5x1,5 cm-es kockákra felaprítjuk. Feltesszük főni a sóval, borssal, babérlevéllel ízesített csontlében (vagy vízben), kb. 15-20 perc alatt nem teljesen puhára fő (ügyeljünk, hogy ne essen szét, inkább kicsit keményebb maradjon).
  2. Zsemleszínű rántást készítünk a felhevített olajból, a lisztből, majd lehúzzuk a tűzről.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk, finomabbra felvágjuk, és a rántáshoz adjuk a fűszerpaprikával, kevés hideg csontlével felöntjük, 5-6 percig pihentetjük, majd simára, csomómentesre keverjük (akár turmixgéppel).
  4. Utána a rántást a forrásban lévő burgonyához adjuk, felforraljuk. Közben a tejfölt kevés forró főzeléklével simára keverjük, és a főzelékbe keverve az egészet összeforraljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5250
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 29.

Ajánló

Kiváló egyszerűbb feltétekkel (rántott sajt), de ha magyaros, akkor egy finom pörkölttel vagy paprikással az igazi. Tetejére pár csepp balzsamecetet teszek, melyet fogyasztáskor elkeverek, így még selymesebb, ízletesebb lesz az étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplifőzelék újburgonyából
Juhász István 36 recept

Nyáron nagyon ízletes az új zöldségek kombinálása (újburgonya és hagyma), melyet most egy magyaros rántással készítettem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...