Krumplifőzelék újburgonyából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Juhász István
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g újkrumpli154 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
250g csontlé18 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
71 kcal
-
12g finomliszt42 kcal
-
50g tejföl99 kcal
Összesen
389
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1500g újkrumpli924 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
1500g csontlé105 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
300g tejföl594 kcal
Összesen
2335
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
42.8g újkrumpli26 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
42.8g csontlé3 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
8.6g tejföl17 kcal
Összesen
66
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1141.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 828 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 208.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
389
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.1 g
Zsír
-
Összesen 107.9 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6847.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 476 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 1011 mg
-
Nátrium 4970 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 284.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1251.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 372 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 245 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 232 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 363 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
2335
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
66
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg újkrumpli
-
1 közepes db vöröshagyma
-
himalája só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
5 db babérlevél
-
6 ek napraforgó olaj
-
7 dkg finomliszt
-
3 dl tejföl
Elkészítés
- A burgonyák héját lekapargatjuk, majd alaposan megmossuk, és 1,5x1,5 cm-es kockákra felaprítjuk. Feltesszük főni a sóval, borssal, babérlevéllel ízesített csontlében (vagy vízben), kb. 15-20 perc alatt nem teljesen puhára fő (ügyeljünk, hogy ne essen szét, inkább kicsit keményebb maradjon).
- Zsemleszínű rántást készítünk a felhevített olajból, a lisztből, majd lehúzzuk a tűzről.
- A vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk, finomabbra felvágjuk, és a rántáshoz adjuk a fűszerpaprikával, kevés hideg csontlével felöntjük, 5-6 percig pihentetjük, majd simára, csomómentesre keverjük (akár turmixgéppel).
- Utána a rántást a forrásban lévő burgonyához adjuk, felforraljuk. Közben a tejfölt kevés forró főzeléklével simára keverjük, és a főzelékbe keverve az egészet összeforraljuk.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5250
- Feltöltés dátuma: 2020. június 29.
Ajánló
Kiváló egyszerűbb feltétekkel (rántott sajt), de ha magyaros, akkor egy finom pörkölttel vagy paprikással az igazi. Tetejére pár csepp balzsamecetet teszek, melyet fogyasztáskor elkeverek, így még selymesebb, ízletesebb lesz az étel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Juhász István
36 recept
Nyáron nagyon ízletes az új zöldségek kombinálása (újburgonya és hagyma), melyet most egy magyaros rántással készítettem el.