r
Nosalty Logó

Krémtorta Giovanna konyhájából

Giovanna
Krémtorta Giovanna konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Csokidíszítéshez

640
Kalória
9.5g
Fehérje
81.9g
Szénhidrát
30.3g
Zsír
31.4g
Víz
121.4g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
63.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Csokidíszítéshez

Összesen 640 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Csokidíszítéshez

Összesen 3841 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Csokidíszítéshez

Összesen 273 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 640 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    181.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3381.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1055 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1124 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    491.6 g
  • Cukor
    378 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    188.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1540 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1026 micro
Összesen 3841 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 273 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótához a fehérjékből kemény habot verünk, majd ehhez hozzáadjuk előbb a cukrot, majd a tojássárgáját, és krémesre keverjük robotgéppel. A végén a sütőporos lisztet fakanállal forgatjuk bele.
  2. 180 fokon, légkeveréses módon, 40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  3. A krémhez a lisztet egy főzőedényben összekeverjük 4 ek cukorral, felöntjük a tejjel, és lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle. Hozzáadjuk a pudingport, a vaníliás cukrot is, folyamatos kevergetés mellett, majd félrehúzzuk a tűzről, hagyjuk hűlni, de néha keverünk rajta egyet, hogy ne bőrösödjön.
  4. A maradék cukrot habosra keverjük a margarinnal és a vanília aromával, ha kész, a kihűlt krémmel összekeverjük.
  5. A csokidíszhez a tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, kivágott sarkú zacskóba töltjük, sütőpapírra tetszőleges formákat rajzolunk, majd a hűtőben "készre" hűtjük. Ha visszakeményedett, a tortát díszíthetjük vele.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18

Szonja alig múlt két hónapos, mikor elérkezett anyósomék negyvenedik házassági évfordulója. Szinte minden családi eseményre én sütöm a tortát, de eddig nem volt mellettem egy pindur babóca... Kis szervezéssel így igazából két nap alatt készült el, az amúgy egy órás torta:)) A csokidíszeket csináltam meg előző nap, a piskótát este, másnap reggel, illetve a napközbeni "alvásidők" alatt kész lett a krém, a végén a habzsákos krémnyomogatás és csokidíszes díszítés. Mindenkinek nagyon ízlett!:) Megjegyzés: 18 cm átmérőjű sütőben készült a piskóta!

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...