r
Nosalty Logó

Krémtorta Giovanna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Giovanna
Krémtorta Giovanna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Csokidíszítéshez

Összesen 640 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Csokidíszítéshez

Összesen 3841 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Csokidíszítéshez

Összesen 273 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 640 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    181.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3381.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1055 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1124 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    491.6 g
  • Cukor
    378 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1540 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1026 micro
Összesen 3841 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Csokidíszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótához a fehérjékből kemény habot verünk, majd ehhez hozzáadjuk előbb a cukrot, majd a tojássárgáját, és krémesre keverjük robotgéppel. A végén a sütőporos lisztet fakanállal forgatjuk bele.
  2. 180 fokon, légkeveréses módon, 40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  3. A krémhez a lisztet egy főzőedényben összekeverjük 4 ek cukorral, felöntjük a tejjel, és lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle. Hozzáadjuk a pudingport, a vaníliás cukrot is, folyamatos kevergetés mellett, majd félrehúzzuk a tűzről, hagyjuk hűlni, de néha keverünk rajta egyet, hogy ne bőrösödjön.
  4. A maradék cukrot habosra keverjük a margarinnal és a vanília aromával, ha kész, a kihűlt krémmel összekeverjük.
  5. A csokidíszhez a tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, kivágott sarkú zacskóba töltjük, sütőpapírra tetszőleges formákat rajzolunk, majd a hűtőben "készre" hűtjük. Ha visszakeményedett, a tortát díszíthetjük vele.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2252
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 03.

Ajánló

Ünnepekre, szülinapokra, évfordulókra, vagy egyszerűen "csak úgy"..:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémtorta Giovanna konyhájából
Giovanna 46 recept

Szonja alig múlt két hónapos, mikor elérkezett anyósomék negyvenedik házassági évfordulója. Szinte minden családi eseményre én sütöm a tortát, de eddig nem volt mellettem egy pindur babóca... Kis szervezéssel így igazából két nap alatt készült el, az amúgy egy órás torta:)) A csokidíszeket csináltam meg előző nap, a piskótát este, másnap reggel, illetve a napközbeni "alvásidők" alatt kész lett a krém, a végén a habzsákos krémnyomogatás és csokidíszes díszítés. Mindenkinek nagyon ízlett!:) Megjegyzés: 18 cm átmérőjű sütőben készült a piskóta!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Csokidíszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...