r
Nosalty Logó

Krémsajtos almás kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Krémsajtos almás kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Az almához

A fűszeres cukorhoz

A tálaláshoz

Összesen 798 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Az almához

A fűszeres cukorhoz

A tálaláshoz

Összesen 6385 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Az almához

A fűszeres cukorhoz

A tálaláshoz

Összesen 236 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 798 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    305 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3466.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1590 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    802 g
  • Cukor
    443 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    978 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1800 micro
Összesen 6385 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az almához

A fűszeres cukorhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Előkészítjük a tepsit, kivajazzuk, kilisztezzük és sütőpapírt terítünk bele.
  2. A tésztához először elkeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval.
  3. Egy nagy tálba tesszük a vajat, a krémsajtot, a citromhéjat, a vanília magocskákat és robotgéppel óvatosan összedolgozzuk őket.
  4. Hozzákeverjük a cukrot, majd egyenként a tojásokat, és végül lassú fokozaton a lisztes részt és a rumot.
  5. Az almát meghámozzuk, uborkagyalun vékonyra szeleteljük, és összeforgatjuk a citromlével.
  6. A fűszeres cukor hozzávalóit összekeverjük egy tálban.
  7. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
  8. A tészta felét beleöntjük az előkészített tespibe, a kanál hátával elsimítjuk, majd ráfektetjük az almaszeletek felét. Meghintjük a fűszeres cukor felével, majd rákanalazzuk a maradék tésztát. Tetejére rendezzük a maradék almaszeleteket és megszórjuk a fűszeres cukor másik részével.
  9. Betesszük az előmelegített sütőbe, kb. 70 perc alatt sül meg (tűpróba).
  10. Rácsra téve kihűtjük, hidegen szépen kiemelhető a sütőpapírról.
  11. Tálaláskor meghintjük kevés porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12891
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem az almás édességeket, ezért mikor megláttam ezt a receptet, nem volt kérdés, hogy kipróbálom-e. Külön megtetszett az ötlet, hogy a tésztáját krémsajt dúsítja. Nem tévedtem, nagyon finom sütemény, könnyű elkészíteni, kezdők is bátran kipróbálhatják! Recept forrása: Stahl magazin 2012/ősz

Hozzávalók

A tésztához

Az almához

A fűszeres cukorhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...