Krémsajtos almás kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
31g vaj224 kcal
-
31g krémsajt78 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
6g rum14 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
Az almához
A fűszeres cukorhoz
A tálaláshoz
-
1g porcukor3 kcal
Összesen
798
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
250g krémsajt625 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
50g rum116 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Az almához
A fűszeres cukorhoz
A tálaláshoz
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
6385
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
14.9g finomliszt54 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
9.3g vaj67 kcal
-
9.3g krémsajt23 kcal
-
11.2g cukor43 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
12.3g tojás15 kcal
-
1.9g rum4 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
Az almához
A fűszeres cukorhoz
A tálaláshoz
-
0.3g porcukor1 kcal
Összesen
236
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 38.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 433.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.2 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 142.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 287 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 280 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
798
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 96.8 g
Zsír
-
Összesen 305 g
-
Telített zsírsav 143 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1648 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3466.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 235 mg
-
Kálcium 655 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 1590 mg
-
Nátrium 779 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 802 g
-
Cukor 443 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1140.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2298 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 978 mg
-
Retinol - A vitamin: 2236 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 661 micro
-
β-crypt 129 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1800 micro
Összesen
6385
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Előkészítjük a tepsit, kivajazzuk, kilisztezzük és sütőpapírt terítünk bele.
- A tésztához először elkeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval.
- Egy nagy tálba tesszük a vajat, a krémsajtot, a citromhéjat, a vanília magocskákat és robotgéppel óvatosan összedolgozzuk őket.
- Hozzákeverjük a cukrot, majd egyenként a tojásokat, és végül lassú fokozaton a lisztes részt és a rumot.
- Az almát meghámozzuk, uborkagyalun vékonyra szeleteljük, és összeforgatjuk a citromlével.
- A fűszeres cukor hozzávalóit összekeverjük egy tálban.
- Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
- A tészta felét beleöntjük az előkészített tespibe, a kanál hátával elsimítjuk, majd ráfektetjük az almaszeletek felét. Meghintjük a fűszeres cukor felével, majd rákanalazzuk a maradék tésztát. Tetejére rendezzük a maradék almaszeleteket és megszórjuk a fűszeres cukor másik részével.
- Betesszük az előmelegített sütőbe, kb. 70 perc alatt sül meg (tűpróba).
- Rácsra téve kihűtjük, hidegen szépen kiemelhető a sütőpapírról.
- Tálaláskor meghintjük kevés porcukorral.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 188
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 12891
- Feltöltés dátuma: 2012. november 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mignon
212 recept
Nagyon szeretem az almás édességeket, ezért mikor megláttam ezt a receptet, nem volt kérdés, hogy kipróbálom-e. Külön megtetszett az ötlet, hogy a tésztáját krémsajt dúsítja. Nem tévedtem, nagyon finom sütemény, könnyű elkészíteni, kezdők is bátran kipróbálhatják! Recept forrása: Stahl magazin 2012/ősz