Krémes torta Mátétól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
Krémhez
-
21 kcal
-
63g tej35 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
4g vajkrém13 kcal
-
126 kcal
Piskótához
-
15g tojássárgája48 kcal
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Díszítés
-
5g finomliszt18 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
6 kcal
-
25g tej14 kcal
Összesen
562
kcal
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
Krémhez
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
28g vajkrém107 kcal
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
Piskótához
-
120g tojássárgája386 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Díszítés
-
40g finomliszt146 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
46 kcal
-
200g tej112 kcal
Összesen
4492
kcal
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
Krémhez
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
23.8g tej13 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
3.8g tojásfehérje2 kcal
-
1.4g cukor6 kcal
-
1.3g vajkrém5 kcal
-
48 kcal
Piskótához
-
5.7g tojássárgája18 kcal
-
11.4g tojásfehérje6 kcal
-
7.1g vaj51 kcal
-
5.7g finomliszt21 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
Díszítés
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
2 kcal
-
9.5g tej5 kcal
Összesen
213
kcal
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 35.7 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 852.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 250 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 278 mg
-
Nátrium 272 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 200 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 223 micro
Összesen
562
kcal
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 115.7 g
Zsír
-
Összesen 285.9 g
-
Telített zsírsav 188 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 2067 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6817.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 1998 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 2224 mg
-
Nátrium 2174 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 357.2 g
-
Cukor 158 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 412.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1636 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 349 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 299 micro
-
Kolin: 1363 mg
-
Retinol - A vitamin: 1600 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 378 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1787 micro
Összesen
4492
kcal
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 323.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
Krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
5 dl tej
-
2 db tojássárgája
-
2 db tojásfehérje
-
3 ek cukor
-
2 ek vajkrém
-
4 dl növényi habtejszín
Piskótához
-
6 db tojássárgája
-
6 db tojásfehérje
-
15 dkg vaj
-
6 púpozott ek finomliszt
-
6 ek cukor
-
1 csomag sütőpor
Díszítés
-
2 púpozott ek finomliszt
-
2 ek cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 dl tej
Elkészítés
Krémhez
- Elválasztjuk a tojásfehérjét a sárgájától, majd utóbbit egy edénybe rakjuk. A fehérjét félretesszük, a sárgájához pedig jöhet a pudingpor és a cukor.
- Alaposan elkeverjük, majd gázra tesszük, és a tej folyamatos adagolásával megfőzzük a pudingot.
- Végül miután elkészült, hozzákeverjük a vajkrémet, illetve a közben kemény habbá vert tojásfehérjét. Hagyjuk kihűlni.
Piskótához
- A lágy, szobahőmérsékletű vajat elkeverjük a tojássárgájával és a cukorral egy mély tálban, majd robotgéppel vagy kézi habverővel habosítjuk.
- A kemény habbá vert tojásfehérjét egy lapos fakanállal, nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a vajas masszához.
- A végén, lassan adagolva keverjük hozzá a lisztet és a sütőport, és miután kellőképpen folyós állagú tésztát kaptunk, kivajazott, kilisztezett sütőformába tesszük.
- 180 fokon, folyamatos tűpróba mellett, körülbelül 25-30 percig sütjük.
- Miután megsült, hagyjuk a sütőben kihűlni. Figyelem! Minél vékonyabb a piskóta, annál jobb!
- A kihűlt piskótát széltében kettévágjuk. Alsó felét megkenjük a pudingos krémmel úgy, hogy az körülbelül a torta vastagságának egynegyedét tegye ki. Ennek a tetejére jöhet a habbá vert hulala háromnegyede. Az egész tetejére helyezzük a felső piskótát is, és végül bekenjük az egészet a maradék tejszínhabbal.
Díszítés
- Egy edénybe rakjuk a hozzávalókat.
- A gázon rövid idő alatt, folyamatosan kevergetve, sűrű, pudingos állagú krémmé főzünk.
- Habzsákba töltve, ízlés és fantázia szerinti díszítést készítünk belőle a torta tetejére. Miután kihűlt és megdermedt, tartós, finom, viccesen izgága dekorációja lesz süteményünknek.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1397
- Feltöltés dátuma: 2014. május 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Jó barátom, akinek születésnapjára készítettem ezt a tortát, nagyon szereti a Krémest. Krémest, mint süteményt, és tulajdonképpen mindent, ami csupa tejszínhab és krém. A hozzá hasonló ízlésű emberek számára ajánlom ezt az egyszerű, csupa krém, csupa hab tortát. Vigyázat, rémesen krémes!