r
Nosalty Logó

Krémes süti Süti MáMohrtól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Süti MáMohr
Krémes süti Süti MáMohrtól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Fehércsoki-ganache

Étcsoki-ganache

Díszítés

768
Kalória
10.5g
Fehérje
72.8g
Szénhidrátok
48.8g
Zsír
100.3g
Víz
203.3g
Koleszterin
4.3g
Rost
36.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Fehércsoki-ganache

Étcsoki-ganache

Díszítés

Összesen 768 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Fehércsoki-ganache

Étcsoki-ganache

Díszítés

Összesen 6135 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Fehércsoki-ganache

Étcsoki-ganache

Díszítés

Összesen 316 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    100.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 768 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    390 g
  • Telített zsírsav
    233 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4307.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1075 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    591 mg
  • Foszfor
    1900 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.3 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    802.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    832 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2261 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    701 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1292 micro
Összesen 6135 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 316 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit elkeverjük a víz felével.
  2. Ha még ragacsos, de már összeállt a tészta, akkor bőségesen lisztezett felületre borítjuk.
  3. Átgyúrjuk, és vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk.
  4. Megkenjük vajjal a tésztát, a két rövidebb oldalát behajtjuk középre, a hosszabbakat ráhajtjuk, és újra kinyújtjuk. (Videós segítséget találtok a youtube-csatornámon.) Ezt megismételjük háromszor, négyszer.
  5. Formákkal kiszaggatjuk, és egy tojással megkenjük.
  6. 180°C-on aranybarnára sütjük. Kihűtjük.

Fehércsoki-ganache

  1. A tejszínt felfőzzük, és ráöntjük a csokikra, majd csomómentesen elkeverjük. Éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. A kihűlt krémet felverjük (rakhatunk bele habfixálót, ha szeretnénk, de a csoki miatt nem szükséges).
  3. A ganache-okat habzsákba töltjük, és minden formát megtöltünk, dekoráljuk, majd rétegezzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 6 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nem túl édes recept :) A tésztában nincsen cukor, de ha valaki elég édesszájú, nyugodtan tegyen bele, vagy a ganache-krémekbe. Az elkészítésről videót a youtube-csatornámon találtok. Egyszerű és nagyszerű hétvégi sütemény. Tényleg nem bonyolult, de nagyon fel tudja dobni az étkezést :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!