r
Nosalty Logó

Krémes süti Süti MáMohrtól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Süti MáMohr
Krémes süti Süti MáMohrtól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Fehércsoki-ganache

Étcsoki-ganache

Díszítés

768
Kalória
10.5g
Fehérje
72.8g
Szénhidrátok
48.8g
Zsír
100.3g
Víz
203.3g
Koleszterin
4.3g
Rost
36.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Fehércsoki-ganache

Étcsoki-ganache

Díszítés

Összesen 768 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Fehércsoki-ganache

Étcsoki-ganache

Díszítés

Összesen 6135 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Fehércsoki-ganache

Étcsoki-ganache

Díszítés

Összesen 316 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    100.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 768 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    390 g
  • Telített zsírsav
    233 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4307.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1075 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    591 mg
  • Foszfor
    1900 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.3 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    802.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    832 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2261 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    701 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1292 micro
Összesen 6135 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 316 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit elkeverjük a víz felével.
  2. Ha még ragacsos, de már összeállt a tészta, akkor bőségesen lisztezett felületre borítjuk.
  3. Átgyúrjuk, és vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk.
  4. Megkenjük vajjal a tésztát, a két rövidebb oldalát behajtjuk középre, a hosszabbakat ráhajtjuk, és újra kinyújtjuk. (Videós segítséget találtok a youtube-csatornámon.) Ezt megismételjük háromszor, négyszer.
  5. Formákkal kiszaggatjuk, és egy tojással megkenjük.
  6. 180°C-on aranybarnára sütjük. Kihűtjük.

Fehércsoki-ganache

  1. A tejszínt felfőzzük, és ráöntjük a csokikra, majd csomómentesen elkeverjük. Éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. A kihűlt krémet felverjük (rakhatunk bele habfixálót, ha szeretnénk, de a csoki miatt nem szükséges).
  3. A ganache-okat habzsákba töltjük, és minden formát megtöltünk, dekoráljuk, majd rétegezzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 6 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nem túl édes recept :) A tésztában nincsen cukor, de ha valaki elég édesszájú, nyugodtan tegyen bele, vagy a ganache-krémekbe. Az elkészítésről videót a youtube-csatornámon találtok. Egyszerű és nagyszerű hétvégi sütemény. Tényleg nem bonyolult, de nagyon fel tudja dobni az étkezést :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!