Krémes shakshuka padlizsánnal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
80g padlizsán19 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g olívaolaj57 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
8 kcal
-
160g paradicsom29 kcal
-
20 kcal
-
60g paradicsomszósz14 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
40g feta sajt106 kcal
-
6g koriander1 kcal
Összesen
320
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
400g padlizsán95 kcal
-
0g só0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
39 kcal
-
800g paradicsom144 kcal
-
98 kcal
-
300g paradicsomszósz72 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g feta sajt530 kcal
-
30g koriander7 kcal
Összesen
1597
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
15.2g padlizsán4 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
6.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1.8g sűrített paradicsom1 kcal
-
30.4g paradicsom5 kcal
-
4 kcal
-
11.4g paradicsomszósz3 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
6.3g tojás8 kcal
-
7.6g feta sajt20 kcal
-
1.1g koriander0 kcal
Összesen
60
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1472 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 270 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 309 mg
-
Nátrium 804 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 431.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 324 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 2434 micro
-
β-crypt 386 micro
-
Likopin 15215 micro
-
Lut-zea 477 micro
Összesen
320
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70 g
Zsír
-
Összesen 93.7 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 718 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7359.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 1348 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 334 mg
-
Foszfor 1544 mg
-
Nátrium 4020 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 2158.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1618 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 655 mg
-
D vitamin: 151 micro
-
K vitamin: 226 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 591 micro
-
Kolin: 623 mg
-
Retinol - A vitamin: 482 micro
-
α-karotin 908 micro
-
β-karotin 12168 micro
-
β-crypt 1931 micro
-
Likopin 76076 micro
-
Lut-zea 2383 micro
Összesen
1597
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 463 micro
-
β-crypt 73 micro
-
Likopin 2893 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
60
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
1 db padlizsán
-
só ízlés szerint
-
4 ek olívaolaj
-
1 nagy db vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
koriandermag ízlés szerint
-
római kömény ízlés szerint
-
fahéj ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 db chili
-
3 ek sűrített paradicsom
-
8 db paradicsom
-
3 dl paradicsomszósz
-
20 dkg feta sajt
-
1 csokor koriander
Elkészítés
- A felkockázott padlizsánt egy száraz serpenyőben, némi sóval elősütjük, majd félretesszük - de akár sütőben is elősüthetjük.
- Az újra üres serpenyőbe öntjük az olívaolajat, erre mehet rá a finomra aprított vöröshagyma és a reszelt fokhagyma. Üvegesre pároljuk, majd jöhetnek a fűszerek: ne spóroljunk velük, a közel-keleti receptek lényege a rengeteg csodás fűszer!
- Hozzáadjuk az apróra vágott chilit és a sűrített paradicsomot, és az egészet egy picit lepirítjuk. Erre jöhet a feldarabolt szilvaparadicsom és a felcsíkozott kaliforniai paprika (tipp: a paprika felét kockázzuk apróra, így jól belefő a mártásba!). Sózzuk ízlés szerint.
- Jöhet bele a paradicsomszósz, illetve ha szükségét érezzük, egy picike cukor. Folyamatos kevergetés mellett nagy lángon főzzük így egy pár percet, hogy a folyadék egy része elpárologjon.
- Ekkor tegyük bele az elősütött padlizsánt, majd lefedve főzzük 20-30 percet, amíg kellően megpuhul a paprika. Ha szeretjük kicsit ressebbre hagyni, akkor kevesebb idő is elég neki.
- Amikor már késznek ítéljük az állagát, egy kanál segítségével kivájjuk a tojások helyét, majd óvatosan, egyesével belepottyantjuk őket a mélyedésekbe. Lefedjük, és 1-2 perc alatt megfőzzük - ezalatt már akár a lángot is lekapcsolhatjuk alatta, a shakshuka saját hője is elegendő.
- Azon melegében fogyasztjuk: a tetejére fetát morzsolunk, és megszórjuk friss korianderrel. Naan kenyérrel tunkolva a legjobb, próbáljátok ki!
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 202
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 13126
- Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
A lecsó egzotikus, szexi keleti ikertestvére a shakshuka, amit jellemzően valamilyen krémes sajttal, belesütött tojással és rengeteg korianderrel tálalnak. Mi most egy ellenállhatatlanul krémes, padlizsánnal turbózott változatot készítettünk, sőt, egy kis fahéjat is tettünk bele, hogy még pikánsabb legyen. A lecsószezon kötelező darabja, higgyétek el!