r
Nosalty Logó

Krémes, sajtos tészta

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Krémes, sajtos tészta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

krémes mártáshoz

tetejére

748
Kalória
28.8g
Fehérje
64.8g
Szénhidrátok
40.4g
Zsír
91.5g
Víz
124.7g
Koleszterin
2.5g
Rost
7.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

krémes mártáshoz

tetejére

Összesen 748 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

krémes mártáshoz

tetejére

Összesen 2991 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

krémes mártáshoz

tetejére

Összesen 251 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1520.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    91.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 748 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    161.5 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6081.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    2186 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1710 mg
  • Nátrium
    1701 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    366 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    658 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 2991 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 251 kcal

Elkészítés

krémes mártáshoz

  1. A vajat egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, majd beletesszük a lisztet, és kicsit átsütjük benne. Ezután felöntjük tejjel, és folytonos keveréssel besűrítjük. Az így elkészült sűrű besamel mártást félretesszük, és teljesen kihűtjük. Amíg hűl a mártás, a száraztésztát, bő, enyhén sós vízben kifőzzük.
  2. A kihűlt besamel mártáshoz hozzáöntjük a tejszínt, és simára keverjük. A mozzarella sajtot apró kockákra vágjuk, és a reszelt trappista sajttal együtt a tejszínes mártáshoz adjuk. Ezután belekeverjük a leszűrt és jól lecsepegtetett kifőtt szarvacska tésztát.
  3. Ezt a sajtos-mártásos tésztát kisebb tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, és elegyengetjük a tetejét.
  4. Kevéske vajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. A tepsiben várakozó tésztát megszórjuk a pirított zsemlemorzsával és a reszelt sajttal, majd a sajt tetejére itt-ott vajdarabkákat teszünk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, és langyosan tesszük asztalra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Ez az újragondolt krémes állagú, sajtos tészta sokkal ízletesebb, mint a sajttal és tejföllel készített hagyományos változat!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Az eredeti legényfogó leves

A legényfogó leves egy tartalmas, krémes tradícionális magyar raguleves, amelyet gyakran azért készítettek, hogy elnyerjék a legények szívét – így kapta a nevét is. Gazdag íze és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!