r
Nosalty Logó

Krémes piskóta tetővel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Krémes piskóta tetővel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Hozzávaló még

Összesen 607 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Hozzávaló még

Összesen 4853 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Hozzávaló még

Összesen 195 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 607 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    112.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3573.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    950 mg
  • Nátrium
    1757 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    864.9 g
  • Cukor
    459 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1176.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 4853 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Piskótalaphoz

Krémhez

Hozzávaló még

Elkészítés

Piskótalaphoz

  1. A tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és végül a fehérjehabot. Sütünk egy kb.27×27 cm-es lapot.
  2. Megsütjük hőlégkeveréses sütőben 180 fokon 8-12 perc alatt.
  3. A leveles tésztából sütünk egy kb.30×30 cm-es lapot,mert sütés közben kissé összeugrik. Sűrűn szurkáljuk meg, majd süssük légkeveréses sütőben 200 fokon. Sütés előtt pihentessük minimum 20 percig.

Krémhez

  1. A tojásfehérjét 15 dkg cukorral habbá verjük. A többi cukorral a vízben megfőzzük a pudingokat. Forrón a fehérjehabhoz keverjük, és még melegen rákenjük a leveles tésztából sütőt lapra. Befedjük a piskótalappal.
  2. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe néhány órára, könnyebb szeletelni. Szeletelés után hintsük meg a tetejét porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6054
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes piskóta tetővel
Nikóka 172 recept

Apukám kedvenc sütije.

Hozzávalók

Piskótalaphoz

Krémhez

Hozzávaló még

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...