r
Nosalty Logó

Krémes képviselőfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercédesz_94
Krémes képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    238.2 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4123.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1435 mg
  • Nátrium
    1088 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.2 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    762.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    556 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    1545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1459 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2489 micro
Összesen 4402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a zsírt és a sót. Ha a zsír elolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg összeáll, ez kb. 2-3 perc.
  2. Miután levettük a tűzről, amíg még forró, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól elkeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe, dió nagyságú halmokat rakunk, és még egy kicsit pihentetjük.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük, majd 15 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert akkor a tészta összeesik. 15-20 percnyi sütés után még 5 percig ropogósra sütjük. Közben elkészítjük a vaníliakrémet.
  4. Miután megsültek a fánkok, kettőbe vágjuk, kiszedjük a belsejét, ami kevés, hártyaszerű réteg, majd az üreget megtöltjük a vaníliás krémmel.

Krém

  1. A tojásfehérjéket a cukor kétharmadával, gőz felett keményre verjük, majd félretesszük. A tej kétharmadát forrni tesszük. A tojássárgákat elkeverjük a megmaradt cukorral és vaníliás cukorral, a megmaradt hideg tejjel, a liszttel, hozzáadjuk a forró tejet, és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük.
  2. Ezután pedig hozzáadjuk a korábban felvert habot, és óvatosan elkeverjük.
  3. Ezután felverjük a tejszínhabot, hozzáadjuk a habfixálot, és a vaníliás krémre tesszük, akár habformázóval, vagy csak egyszerűen kanállal adagoljuk, ízlés szerint. A tejszínhabra tesszük a fánkok tetejét, majd porcukorral szórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2108
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes képviselőfánk
Mercédesz_94 36 recept

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...