r
Nosalty Logó

Krémes csokoládés piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Krémes csokoládés piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Krémhez

Tésztához

Összesen 813 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Krémhez

Tésztához

Összesen 6489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Krémhez

Tésztához

Összesen 281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 813 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    345.6 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2067 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3730.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1379 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    832 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    765.6 g
  • Cukor
    565 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2729 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    1133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2680 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1683 micro
Összesen 6489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 281 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Krémhez

Tésztához

Elkészítés

Krémhez

  1. Először a krémet készítjük el. A fele mennyiségű tejet forrni tesszük. A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingport, majda maradék tej fokozatos hozzáadásával simára kavarjuk. A forró tejhez öntjük, és állandó kavarással besűrítjük, hozzáadjuk a vaníliát, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk,és a kihűlt pudinghoz adjuk.
  2. A csokit a vajjal a vízfürdőn felolvasztjuk, amíg hűl, a tojások sárgáját a 10 dkg cukorral habosra kavarjuk, majd a langyosra hűlt csokit belekavarjuk. Hozzáadjuk a kakaóval és sütőporral elvegyített lisztet. Végül beleforgatjuk az 5 dkg cukorral keményre vert tojáshabot.
  3. 180 fokon sütőpapírral bélelt tepsiben (25x30), kb. 16 perc alatt megsütjük.
  4. Ha kihűlt a tészta,vízszintesen 3 részre vágjuk.A lapokat megkenjük krémmel, a tetejét bevonjuk cukormázzalvagy csokival. (Nálam most tojásfehérje, porcukor és citromlé.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1218
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 116
  • Össznézettség: 221407
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes csokoládés piskóta
Csiki Piroska 230 recept

Sütőpor nélkül is felnő a tészta, de akkor nehezebb három lapot vágni belőle. Lehet úgy is készíteni, hogy a krémből a felső lapra is kenünk, és megszórjuk csokireszelékkel, akkor nem kell bíbelődni a mázzal. Mi tojáshabbal szeretjük a legjobban.

Hozzávalók

Krémhez

Tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...