r
Nosalty Logó

Krémes citromos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cleanlaszlo
Krémes citromos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 1137 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 5677 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    838.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.7 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 1137 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.6 g

Zsír

  • Összesen
    212.1 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4192.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1553 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1275 mg
  • Nátrium
    1070 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    853.7 g
  • Cukor
    436 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1694 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1665 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 5677 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a lisztben elkeverjük a száraz hozzávalókat, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejet és egynemű tésztává gyúrjuk. Az elkészült tésztát négy egyenlő részre osztjuk és kb. 20×30 cm-es lapokat nyújtunk sütőpapíron. Tepsi hátuljára helyezzük papírral együtt a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel, kb. 10 perc alatt világosra sütjük.

Krém

  1. A krémmel kezdünk. A tejben a cukorral megfőzzük a pudingokat. A vajjal habosra keverjük a kissé meghűlt pudingot. Végül a citrom levét is beledolgozzuk. Betöltésig gyakran megkeverjük. Ezt akár robotgéppel is lehet.

Máz

  1. Amíg a lapok meghűlnek, a mázat is elkészítjük. A porcukrot megszitáljuk és a citrom levével alaposan elkeverjük. A krémet három részre osztjuk és betöltjük a lapokat. A tetejét bevonjuk a mázzal. Hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap remekül szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 161
  • Össznézettség: 7093
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Cleanlaszlo 2 recept

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...