r
Nosalty Logó

Krémes citromos serpenyős csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Krémes citromos serpenyős csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 622 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2480 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 622 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.1 g

Zsír

  • Összesen
    146.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1098 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4268.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    2368 mg
  • Nátrium
    1029 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1038.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1101 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    884 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1057 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 2480 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Alaposan itassuk fel a nedvességet a húsról egy papírtörlővel, majd szeleteljük közepesen vékony szeletekre a csirkemellet. Bőségesen fűszerezzük be sóval és frissen őrölt fekete borssal.
  2. Hevítsük fel az olívaolajat egy nagyobb serpenyőben közepesen magas hőmérsékleten, amíg csillogó nem lesz. Süssük meg a csirkemellszeleteket, amíg szép világosra pirulnak, 6-7 perc alatt. Forgassuk meg csipesszel, és süssük meg a másik oldalukat is, amíg meg nem pirulnak, 6-7 perc alatt. Tegyük át a csirkét egy tányérra, egyelőre félretesszük.
  3. Csökkentsük a hőt közepesre a serpenyőnk alatt, majd adjuk hozzá a vajat. Amikor felolvadt, hozzáadjuk a finomra vágott fehérhagymát, és a mozsárban finomra tört fokhagymát, pici sót és borsot ízlés szerint. Időnként megkeverve addig főzzük, amíg éppen el nem kezd puhulni, körülbelül 1 percig. Adjuk hozzá a lisztet, keverjük el, hogy egyenletesen bevonja a hagymakeveréket, és főzzük még 1 percig. Ha más sűrűsítővel dolgozunk (például étkezési keményítővel vagy tápiókakeményítővel) elég, ha a tejszínhez keverjük a következő fázisnál.
  4. Keverjük hozzá a habtejszínt (vagy növényi tejszínt) és a csirkealaplevet (ha más sűrűsítővel dolgozunk, például étkezési keményítővel vagy tápiókakeményítővel, akkor itt keverjük a tejszínhez). Egy habverővel óvatosan kevergessük, ügyelve arra, hogy a serpenyő aljáról minden megbarnult darabkát is felszedjünk.
  5. Felforraljuk, majd csökkentsük a hőt lassú tűzre. Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, és főzzük tovább addig, amíg a szósz besűrűsödik és a csirke újramelegszik, nagyjából 3-4 percig.
  6. Egy egész citrom levét keverjük a szószhoz. Díszítsük petrezselyemmel és citromszeletekkel, és azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 324
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 273
  • Össznézettség: 20072
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 24.

Ajánló

Ez a recept alapvetően magától készül. Mivel sok olyan szósz van, amelyet érdemes az utolsó cseppig kitunkolni, és ez a krémes csirkés étel is ilyen, ezért érdemes rizzsel, orzóval, burgonyapürével vagy ropogós kenyérrel tálalni. Egy egyszerű leveles zöld saláta vagy párolt zöldbab is szép kiegészítők az étkezéshez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes citromos serpenyős csirke
Hering András 182 recept

Egy csomó bársonyos szósz folyik itt, és higgyétek el, ha azt mondom, hogy az utolsó cseppet is ki akarjátok majd tunkolni. Ez a maximum 30 perc alatt elkészülő, gazdag és krémes serpenyős vacsora pont az a fajta, amit bármikor meg tudok enni. A csirkemellek citromos fokhagymás szószban párolódnak tökéletesre, és olyan ízűek, mintha a kedvenc környékbeli olasz étteremben készült volna.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...