Krémes citromos serpenyős csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
13g fehér hagyma5 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
38g csirke alaplé3 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
622
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
50g fehér hagyma18 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
150g csirke alaplé11 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
2480
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
58.3g csirkemellfilé70 kcal
-
14.6g habtejszín43 kcal
-
9.9g citrom2 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
2.4g vaj18 kcal
-
2.9g fehér hagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
8.7g csirke alaplé1 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
146
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59 g
Zsír
-
Összesen 36.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 274 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1067.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 592 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 259.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 264 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
622
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 236.1 g
Zsír
-
Összesen 146.2 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1098 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4268.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 242 mg
-
Kálcium 294 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 2368 mg
-
Nátrium 1029 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 1038.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1101 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 97 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 884 mg
-
Retinol - A vitamin: 1057 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 523 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 352 micro
Összesen
2480
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 60.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
146
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
1 ek olívaolaj
-
3 ek vaj
-
1.5 dl csirke alaplé
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Alaposan itassuk fel a nedvességet a húsról egy papírtörlővel, majd szeleteljük közepesen vékony szeletekre a csirkemellet. Bőségesen fűszerezzük be sóval és frissen őrölt fekete borssal.
- Hevítsük fel az olívaolajat egy nagyobb serpenyőben közepesen magas hőmérsékleten, amíg csillogó nem lesz. Süssük meg a csirkemellszeleteket, amíg szép világosra pirulnak, 6-7 perc alatt. Forgassuk meg csipesszel, és süssük meg a másik oldalukat is, amíg meg nem pirulnak, 6-7 perc alatt. Tegyük át a csirkét egy tányérra, egyelőre félretesszük.
- Csökkentsük a hőt közepesre a serpenyőnk alatt, majd adjuk hozzá a vajat. Amikor felolvadt, hozzáadjuk a finomra vágott fehérhagymát, és a mozsárban finomra tört fokhagymát, pici sót és borsot ízlés szerint. Időnként megkeverve addig főzzük, amíg éppen el nem kezd puhulni, körülbelül 1 percig. Adjuk hozzá a lisztet, keverjük el, hogy egyenletesen bevonja a hagymakeveréket, és főzzük még 1 percig. Ha más sűrűsítővel dolgozunk (például étkezési keményítővel vagy tápiókakeményítővel) elég, ha a tejszínhez keverjük a következő fázisnál.
- Keverjük hozzá a habtejszínt (vagy növényi tejszínt) és a csirkealaplevet (ha más sűrűsítővel dolgozunk, például étkezési keményítővel vagy tápiókakeményítővel, akkor itt keverjük a tejszínhez). Egy habverővel óvatosan kevergessük, ügyelve arra, hogy a serpenyő aljáról minden megbarnult darabkát is felszedjünk.
- Felforraljuk, majd csökkentsük a hőt lassú tűzre. Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, és főzzük tovább addig, amíg a szósz besűrűsödik és a csirke újramelegszik, nagyjából 3-4 percig.
- Egy egész citrom levét keverjük a szószhoz. Díszítsük petrezselyemmel és citromszeletekkel, és azonnal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 324
- Tegnapi nézettség: 26
- 7 napos nézettség: 273
- Össznézettség: 20072
- Feltöltés dátuma: 2024. február 24.
Ajánló
Ez a recept alapvetően magától készül. Mivel sok olyan szósz van, amelyet érdemes az utolsó cseppig kitunkolni, és ez a krémes csirkés étel is ilyen, ezért érdemes rizzsel, orzóval, burgonyapürével vagy ropogós kenyérrel tálalni. Egy egyszerű leveles zöld saláta vagy párolt zöldbab is szép kiegészítők az étkezéshez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Hering András
182 recept
Egy csomó bársonyos szósz folyik itt, és higgyétek el, ha azt mondom, hogy az utolsó cseppet is ki akarjátok majd tunkolni. Ez a maximum 30 perc alatt elkészülő, gazdag és krémes serpenyős vacsora pont az a fajta, amit bármikor meg tudok enni. A csirkemellek citromos fokhagymás szószban párolódnak tökéletesre, és olyan ízűek, mintha a kedvenc környékbeli olasz étteremben készült volna.