r
Nosalty Logó

Kovászos uborka sörrel készítve

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Szőke Ferenc
Kovászos uborka sörrel készítve
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Nagy (4,2-5 literes) befőttes üvegre számítva

Összesen 223 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Nagy (4,2-5 literes) befőttes üvegre számítva

Összesen 1117 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Nagy (4,2-5 literes) befőttes üvegre számítva

Összesen 20 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4372.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    3922 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    949 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    990 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 223 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21860.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    945 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    19612 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

VÍZ

  • Összesen
    4745.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1144 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    428 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    419 micro
  • β-karotin
    4949 micro
  • β-crypt
    639 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    981 micro
Összesen 1117 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 20 kcal

Hozzávalók

Nagy (4,2-5 literes) befőttes üvegre számítva

Elkészítés

Nagy (4,2-5 literes) befőttes üvegre számítva

  1. Az üveg alját béleljük ki szőlőlevéllel és meggyfalevéllel, majd a megtisztított és két végén bevágott uborkát helyezzük az üvegbe. A tormagyökér és a fokhagyma folyamatosan kerüljön az uborka közé. A tetejére helyezzük a kaporhajtást. Felfőzött és langyosra hűtött sós lével és sörrel felöntjük, majd ezt követően az ecet következik.
  2. Az üveget egy kistányérral takarjuk le, és félárnyékos helyen érleljük, ahol az erjedés 3-4 nap alatt lezajlik. Az állapotát folyamatosan figyelni kell, mert néha rövidebb idő is elegendő. Ezt követően a kész kovászos uborkát rakjuk 1-2 napra hűtőszekrénybe, hogy a zavaros rész ülepedjen le, az így elkészített uborka már alkalmas fogyasztásra.
  3. További feladatok téli eltevésre: Az üveg tartalmát tésztaszűrőn átöntjük, a felöntő levet külön megőrizzük. A szűrőben maradt uborkát és egyéb hozzávalókat vízzel öblítsük le, hogy az erjedésnyomok eltűnjenek, így a kisebb üvegbe átszerelt uborka mutatósabb, esztétikusabb.
  4. A nagy üveg tartalma kb. öt 7 dl-es üveghez elegendő. A kisebb üvegekbe átszerelt uborkát ismét felöntjük a megőrzött, eredeti felöntő lével. Ha véletlenül kevés, akkor sós vízzel pótolható. Az üvegtető rácsavarása után az uborkát hőkezeléssel (dunsztolással) tartósítjuk, a felforrástól kezdődően öt percig, ha befőzőautomatával rendelkezünk, akkor 80 C-on 5-10 percig. Ezzel a módszerrel készített kovászos uborka évekig fogyasztható, tartósítószert nem tartalmaz.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4368
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szőke Ferenc 1 recept

Erjesztéssel készült élelmiszerek kedvező hatásúak az emésztésre.

Hozzávalók

Nagy (4,2-5 literes) befőttes üvegre számítva

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...