Meggyfa levél
Leírás
A meggyfának nem csak savanykás gyümölcsét, hanem levelét is felhasználhatjuk a konyhában. Készíthetünk belőle például meggyfalevél teát, amely rendkívül jó hatással van a veseműködésre. Elkészítése egyszerű, egy liter felforralt vízben áztassunk két maréknyi meggyfalevelet. Gyakran használják továbbá savanyúságok, például kovászos uborka, zöld paradicsom készítésénél is, ugyanis különlegesen zamatossá teszi a savanyított zöldségeket.
Mikor vegyem
A zsengébb leveleket tavasszal gyűjtsük, de ősz elejéig szedhető.
hogyan tároljam
Száraz, hűvös helyen.
100g Meggyfa levél
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok