Ecetes gomba Mikibácsitól
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
Főzés
-
250g gomba53 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
250g víz0 kcal
Eltevés
-
42g vöröshagyma15 kcal
-
25g vörösborecet5 kcal
-
25g tárkonyecet5 kcal
-
0 kcal
-
8g édesítőszer0 kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
Főzés
-
3000g gomba640 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
40g só0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
2g fekete bors5 kcal
-
3000g víz0 kcal
Eltevés
-
500g vöröshagyma182 kcal
-
300g vörösborecet57 kcal
-
300g tárkonyecet54 kcal
-
0 kcal
-
100g édesítőszer0 kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
Főzés
-
41.4g gomba9 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
41.4g víz0 kcal
Eltevés
-
6.9g vöröshagyma3 kcal
-
4.1g vörösborecet1 kcal
-
4.1g tárkonyecet1 kcal
-
0 kcal
-
1.4g édesítőszer0 kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1625.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 1318 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 555.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.3 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19504.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 275 mg
-
Kálcium 336 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 356 mg
-
Foszfor 2674 mg
-
Nátrium 15817 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.6 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 6660.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 204 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 106 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 581 micro
-
Kolin: 531 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 92 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
Főzés
-
3 kg gomba
-
6 db babérlevél
-
40 g só
-
20 db borókabogyó
Eltevés
-
500 g vöröshagyma
-
300 ml vörösborecet
-
300 ml tárkonyecet
-
10 db meggyfa levél
Elkészítés
Főzés
- A gombát megtisztítjuk, a babérlevéllel, a szemes fűszerekkel és a sóval együtt lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és csendesen főzzük 25 percig, amíg megfő.
Eltevés
- A hagymát tisztítjuk, és karikára vágjuk. A gombát kiszedjük a főzőléből. Kidobjuk a babérlevelet. A főzőlevet kiegészítjük az ecettel, az erithrittel, beleszórjuk a hagymakarikákat és a meggyfalevelet (a meggyfalevél is fertőtlenítő hatású). Felforraljuk.
- A gombát közben felcsíkozzuk, műanyag vederbe szórjuk. Felöntjük a forró felöntőlével. Elkészült.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 36
- Össznézettség: 6325
- Feltöltés dátuma: 2017. május 28.
Ajánló
Ahogy írtam is, ez saláta alapanyag és köret kiegészítő. Narancsos-sárgás színével érdekes kiegészítője ételeimnek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Most, májusban van a sárga gévagomba szezonja. Most olcsó, nálunk 1000 Ft kilója, ilyenkor készítem el az éves ecetes gomba készletemet. Én majonézes salátákhoz használom fel, vagy masszívabb húsokhoz fogyasztom, ezeket jól kiegészíti az ecetes gomba csípős-savanykás íze. Természetesen másféle, kemény húsú gombából is elkészíthető, és a fűszerezés is variálható. A gévagomba azért is megfelelő erre a célra, mert jól őrzi kellemesen harapható állagát. Hűtőben tartom fedeles műanyag vödörben, és mindig annyit szedek ki belőle, amennyi kell, ezért a hordós savanyúsághoz hasonló. Tartósítószermentes. A felöntőlé akkor jó, ha kellemetlenül savanyúnak-sósnak és túl fűszeresnek érezzük, mert állás közben a gomba és a karikára vágott hagyma magába szívja az ecetet és az ízeket. A karikára vágott vöröshagyma roppanós állaga miatt is csemege, magában is fogyasztható. Fűszerekkel ne spóroljunk! Rakhatunk hozzá szecsuáni és szegfűborsot, tormagyökeret, bármi mást is.