Csokilevelek díszítéshez
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Rumiszivi
adag
Előkészítés
perc
- 4% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 0.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
273
kcal
- 4% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 447.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.2 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
546
kcal
- 4% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 447.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.2 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
546
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Előkészítjük a rózsaleveleket: folyó vízben átmossuk, majd papírtörlővel leitatjuk a vizet.
- A csokoládé elkészítése: forraljunk egy lábasban vizet. A minőségi csokoládét törjük össze kisebb darabokra, majd tegyük be egy hőálló edénybe, és a gőz fölött olvasszuk meg, de csak annyira, hogy kb. a fele csokoládé legyen megolvadva, majd a gőzről levéve tovább keverjük addig, míg nem olvad el az összes csoki. Fontos, hogy a csoki ne legyen forró, inkább langyos (kb. 35 fokos).
- Az előkészített levelek hátulját egy ecset segítségével vékonyan lekenjük a megolvadt csokival, majd szobahőmérsékleten(!) hagyjuk megszáradni a csokit. Ez tarthat akár fél napig is, de ne legyünk türelmetlenek. Hűtőbe vagy fagyasztóba ne tegyük be, mert akkor a csokoládé hőlabilis (termo-labilis) lesz, később megolvadhat a kezünkben, és nehezebb lesz dolgozni vele.
- Ha türelmesen kivártuk, hogy a csokoládé megszáradjon, olvasszuk meg a maradék csokoládét a már fenn említett módon, és ecsettel húzzunk rá a levelekre egy újabb, kb. 1 mm csokiréteget. Szobahőmérsékleten(!) hagyjuk megszáradni.
- Ha megszáradt, óvatosan lehúzzuk a kis szár segítségével a leveleket a csokiról, s már kész is a csokilevél!:))
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8164
- Feltöltés dátuma: 2012. október 30.
Ajánló
Sütemény és torta díszítéséhez... És a többi édesség díszítéséhez is.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rumiszivi
91 recept
Mindig is tetszettek az ilyen kis díszítések süteményeken, tortákon, de nekem sosem sikerültek. Ma végre sikerült! És ezért köszönettel tartozom annak, aki ezt ilyen aprólékosan leírta és feltette az egyik szlovák oldalra. Gondoltam, felteszem én is erre az oldalra, mert sokan vagyunk, akik ezt nem tudják, és mégis szeretnék elkészíteni...