r
Nosalty Logó

Csokilevelek díszítéshez

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rumiszivi
Csokilevelek díszítéshez
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

273
Kalória
2.4g
Fehérje
30.6g
Szénhidrátok
15.6g
Zsír
0.5g
Víz
4g
Koleszterin
3.5g
Rost
24g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 546 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 546 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    0.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 273 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 546 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 546 kcal

Elkészítés

  1. Előkészítjük a rózsaleveleket: folyó vízben átmossuk, majd papírtörlővel leitatjuk a vizet.
  2. A csokoládé elkészítése: forraljunk egy lábasban vizet. A minőségi csokoládét törjük össze kisebb darabokra, majd tegyük be egy hőálló edénybe, és a gőz fölött olvasszuk meg, de csak annyira, hogy kb. a fele csokoládé legyen megolvadva, majd a gőzről levéve tovább keverjük addig, míg nem olvad el az összes csoki. Fontos, hogy a csoki ne legyen forró, inkább langyos (kb. 35 fokos).
  3. Az előkészített levelek hátulját egy ecset segítségével vékonyan lekenjük a megolvadt csokival, majd szobahőmérsékleten(!) hagyjuk megszáradni a csokit. Ez tarthat akár fél napig is, de ne legyünk türelmetlenek. Hűtőbe vagy fagyasztóba ne tegyük be, mert akkor a csokoládé hőlabilis (termo-labilis) lesz, később megolvadhat a kezünkben, és nehezebb lesz dolgozni vele.
  4. Ha türelmesen kivártuk, hogy a csokoládé megszáradjon, olvasszuk meg a maradék csokoládét a már fenn említett módon, és ecsettel húzzunk rá a levelekre egy újabb, kb. 1 mm csokiréteget. Szobahőmérsékleten(!) hagyjuk megszáradni.
  5. Ha megszáradt, óvatosan lehúzzuk a kis szár segítségével a leveleket a csokiról, s már kész is a csokilevél!:))

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc

Mindig is tetszettek az ilyen kis díszítések süteményeken, tortákon, de nekem sosem sikerültek. Ma végre sikerült! És ezért köszönettel tartozom annak, aki ezt ilyen aprólékosan leírta és feltette az egyik szlovák oldalra. Gondoltam, felteszem én is erre az oldalra, mert sokan vagyunk, akik ezt nem tudják, és mégis szeretnék elkészíteni...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Betilthatja a magyar kormány ezt az élelmiszert

Az Agrárminisztérium még 2024 nyarán bocsájtotta társadalmi vitára a terveit a műhús előállításának és forgalomba hozatalának tilalmáról. Úgy néz ki, az ezzel kapcsolatos aggályok megállják a helyüket, és betiltás lesz a vége a történetnek hazánkban.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!