r
Nosalty Logó

Körtés-túrós lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Körtés-túrós lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.5 g
  • Cink
    229 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    177 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    22 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    105 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    651 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 1332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.9 g

Zsír

  • Összesen
    299.2 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5113.9 g
  • Cink
    917 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    709 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1793 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    36 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    539.9 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1062.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2743 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    88 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    422 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    1030 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2604 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1626 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1676 micro
Összesen 5320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.5 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból elkészítjük az omlós tésztát, cipót formálunk belőle, és fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  3. A túrót áttörjük, a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval és a kristálycukorral habbá verjük. A margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral és a citrom héjával, majd felváltva beledolgozzuk a tojások sárgáját, a túrót, a tojáshab 2/3-át, a tejfölt végül a lisztet és a maradék tojáshabot.
  4. A körtéket meghámozzuk, kisebb egyforma darabokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk deszkán, a tepsibe terítjük, megkenjük a krém felével, rászórjuk a körtedarabokat (vagy más gyümölcsöt), bevonjuk a maradék krémmel, és megsütjük.
  5. A tepsiben hagyjuk kihűlni, tetszés szerint daraboljuk, a tetejét fahéjas porcukorral megszórjuk, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10200
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 11.

Ajánló

Tartalmas leves után vagy vasárnapi ebéd végén ajánlom, egész délután lehet belőle nassolni, eteti magát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőmtől kaptam a receptet, azóta nagyon sok ismerősömnek továbbadtam, mindenkinek nagyon ízlett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...