r
Nosalty Logó

Körtés pohárkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Klári
Körtés pohárkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 482 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1925 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 482 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    130.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1094.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    722.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 1925 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A körtéket megmossuk, meghámozzuk, magházukat kivágjuk és feldaraboljuk.
  2. Lábosba tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
  3. Hozzáadjuk a citromlevet és teatojásban a szegfűszeget.
  4. Puhára főzzük a körtét (kb. 10-15 perc).
  5. Amíg a körte fő, a zselatinlapokat hideg vízbe beáztatjuk.
  6. Amikor a körte megpuhult, szűrőlapáttal kiszedjük, összeturmixoljuk.
  7. Hozzáadjuk a 3 ek kristálycukrot, az őrölt fahéjat, a kinyomkodott zselatinlapokat és addig kevergetjük, amíg a zselatin elolvad, majd hűlni hagyjuk.
  8. A tejszínt kemény habbá verjük és a langyos körtepépbe finoman belekeverjük.
  9. A kész krémet poharakba szedjük és 3 órára a hűtőbe tesszük.
  10. A mogyorót megpirítjuk és a héjját ledörzsöljük.
  11. A 4 ek cukorból karamellt készítünk, beletesszük a mogyorót és egy olajjal kikent fémtálcára öntjük. Ha kihűlt, összetördeljük és ezzel díszítjük a krémet.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14835
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 14.

Ajánló

Karakteres ízű körtéből finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lajos Mari receptje alapján készítettem ezt a finom krémet, egy-két változtatással.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...